Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:45 pm

PAR 2022 Sve je spremno za okupljanje najboljih pustolova u regiji

Piše M.K.

Podstrana će za manje od mjesec dana, točnije 1. listopada, još jednom postati mjestom okupljanja najboljih pustolova u regiji.

Planinarsko društvo Perun s ponosom najavljuje četvrto izdanje pustolovne utrke Perun Adventure Race.

Podsjetimo, Perun Adventure Race timska je avanturistička utrka u kojoj natjecatelji u što kraćem roku pokušavaju savladati 60-ak kilometara zahtjevnog terena. Utrka pritom od natjecatelja traži dobro poznavanje četiriju disciplina. Orijentacijsko-terensko trčanje, brdski biciklizam, kajakarenje i penjanje.

U tri godine održavanja, PAR se prometnuo u jednu od najkompetitivnijih utrka ovakvog tipa na ovim prostorima, premda će organizatori uvijek naći vremena naglasiti prijateljski karakter utrke, koja jednako slavi one najbrže i najspretnije, kao i one koji možda nisu uspjeli završiti utrku, ali su tog dana dali sve od sebe i pomaknuli pritom vlastite granice izdržljivosti. Upravo je promoviranje zdravog načina života i poticanje na aktivan boravak u prirodi glavna poruka PAR-a.

Nadalje, organizatori ističu kako im najveće priznanje za dosadašnji rad predstavlja činjenica da se neke ekipe svake godine vraćaju i prijavljuju na ovu utrku. Ove su godine tako sva mjesta na utrci popunjena u samo nekoliko sati od otvaranja prijava.

Četvrto izdanje PAR-a već prema najavi trebalo bi biti najatraktivnije do sada. Pored avanturističke utrke, koja je u samom središtu događaja i koju će biti moguće pratiti putem velikog video zida u startno-ciljnoj zoni, organizatori su pripremili još mnoštvo popratnog sadržaja. Posjetitelji će se tako moći okušati u sportskom penjanju na umjetnoj stijeni, Airsoftu i simulatoru jedrenja.

Perun Adventure Race ove je godine bogatiji za još jednu atrakciju. Naime, PAR je dobio svoju sestrinsku utrku, Perun Obstacle Challenge. POC je duel utrka s preprekama namijenjena onima koji su spremni svoju okretnost i izdržljivost staviti na kušnju, pritom se u istom okušati u izravnom dvoboju protiv drugih natjecatelja. Utrka s preprekama održavat će se u samoj startno-ciljnoj zoni na novoj šetnjici u Strožancu.

Prijave za Perun Obstacle Challenge još su uvijek otvoren, a prijaviti se možete putem poveznice, uz napomenu da se za POC mogu prijaviti samo osobe starije od 18 godina.

‘Manje od mjesec dana ostalo je do početka utrke. Teško da od PAR-a možemo zamisliti bolju pozivnicu da prvi dan listopada provedete u Podstrani. Start utrke je 8 sati, a posjetitelji će tijekom cijelog dana moći uživati u bogatom popratnom programu. Sve će kulminirati proglašenjem pobjednika u popodnevnim satima, potom zabavom za sve natjecatelje, posjetitelje i volontere’, kažu organizatori.

Generalni pokrovitelji utrke su Općina Podstrana i Turistička zajednica općine Podstrana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)