Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:50 pm

VRHUNAC SEZONE Odličan kolovoz u zračnoj luci Split

Piše M.K.

Kroz Zračnu luku Split je u kolovozu ove godine prošlo više od 625 tisuća putnika što je 130.000  više u odnosu na isti mjesec prošle godine, odnosno 46 tisuća putnika manje u odnosu na rekordni kolovoz 2019. godine, kaže TZ Splitsko-dalmatinske županije.

U prvih osam mjeseci ove godine u zračnoj luci Split je prihvaćeno i otpremljeno čak 2.147.203 putnika što je pola milijuna putnika više u odnosu na cijelu 2021. godinu. U srpnju je u ovoj zračnoj luci bilo više putnika nego u kolovozu što je pravilo već dulji niz godina jer je  promet u srpnju nešto veći nego u kolovozu. 

Osim značajnog oporavka prometa, ovaj povećani broj putnika od 2 milijuna na godišnjoj razini omogućiti će i dolazak drugih avio-kompanija u ovu hrvatsku zračnu luku. S obzirom na najave, za očekivati je odličan rujan u u Resniku i brojku od 2,5 milijuna putnika do kraja godine.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)