Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:20 pm

OCEANMAN CROATIA 2022 Hvar je domaćin europskom prvenstvu u plivanju

Piše M.K.

U kolijevci hrvatskog daljinskog plivanja, Starom Gradu na otoku Hvaru, 17. rujna organizira se natjecanje ‘Oceanman Croatia 2022’. To je ujedno i prvo Oceanman Europsko prvenstvo u plivanju na 10 km, 5 km i 2 km na kojem se očekuje sudjelovanje više od 200 plivača iz 30 države s pet kontinenata. 

Oceanman je trenutno najpopularnija i najmasovnija međunarodna serija natjecanja u plivanju na otvorenim vodama i jedini aktualni globalni sustav natjecanja u tom sportu. To je registrirani brend u vlasništvu španjolske tvrtke Oceanman Open Water i funkcionira po principu franšize, po uzoru na Ironman u triatlonu. 

Organizator ovog svjetskog plivačkog spektakla je sportska udruga Faros sport koju vodi poznati hrvatski atletičar i dugogodišnji tajnik Faros maratona Janez Maroević, a značajnu su potporu pružili Grad Stari Grad i turistička zajednica.

‘Oceanman Croatia je najveći projekt svih sportskih udruga na području našeg otoka i osim sportskog aspekta te promocije zdravog načina života ima za cilj i produženje turističke sezone’, kazao je Janez Maroević. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)