Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:21 pm

FOTO Europski vaterpolo prvaci kod gradonačelnika

Piše P. I.

Gradonačelnik Ivica Puljak upriličio je danas svečani prijem za predstavnike Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) i Hrvatske vaterpolo reprezentacije u povodu osvajanja titule europskog prvaka na Prvenstvu Europe u Splitu. Gradonačelnik je u ime Grada Splita s ponosom i zadovoljstvom uputio iskrene čestitke ‘zlatnim’ vaterpolistima, reprezentaciji i cjelokupnom HVS-u na osvajanju velike sportske titule.

‘Toliko sam vjerovao u pobjedu da sam se trudio čim prije vratiti sa službenog putovanja, a kako bih stigao na finale. Vaš trofej najljepši je mogući završetak sjajno organiziranog Europskog prvenstva u Splitu’, istaknuo je, među ostalim, Puljak. 

Jedan od junaka finalne utakmice bio je i igrač splitskog Jadrana, Jerko Marinić-Kragić, koji je kazao kako ‘šanse za neuspjeh – nije bilo’.

‘Odradili smo jake pripreme. Međutim, u pobjedu nas je nosila nevjerojatna atmosfera s 10 tisuća navijača u dvorani. Nije bilo šanse da ne dobijemo utakmicu’, kazao je Marinić-Kragić. 

Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Mladen Drnasin, zahvalio je gradonačelniku i svim njegovim suradnicima na podršci koju je Grad Split pružio održavanju i organizaciji Europskog prvenstva u Spaladium Areni. Čestitkama su se pridružili i gradonačelnikov zamjenik Antonio Kuzmanić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mario Negotić i voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić.

Hrvatskoj reprezentaciji ovo je peta medalja s europskih prvenstava i drugo zlato, dok srebrne kolajne imaju iz 1999. i 2003., a broncu iz 2018.. Prvi naslov europskih prvaka osvojen je 2010. godine, također na domaćinskom EP-u, u Zagrebu. U prilog činjenici da se najbolji vaterpolo igra u Europi govori i podatak da su hrvatski vaterpolisti više uspjeha imali na svjetskim nego na europskim prvenstvima. Sa svjetskih smotri donijeli su sedam medalja, od kojih su dvije zlatne.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)