Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:45 am

VIDEO: Skandiranje za naježit se, kava za čupanje i kapetan koji je izgubio svijest, ali završio utakmicu

Spektakularan, povijesni preokret smo gledali sinoć u Mostaru, Zrinjski je nakon minusa od 0:3 protiv AZ Alkmaara stigao do pobjede od 4:3. Protivnik je momčad koja je na diobi prvog mjesta u prvenstvu Nizozemske, a Mostarci su izašli na teren nakon dva poraza zaredom u Premijer ligi BiH…

– Smijali smo se danas na kavi, razgovarali o tome kako nam nije mogao doći teži protivnik za čupati se, ali to je tako u nogometu. Ovo je prelijepa priča, presretni smo. Nogomet je čudna igra, brzi gol u drugom poluvremenu i podrška publike se doveli do toga da smo osjetili da možemo. Bacali smo se na glavu i, eto, isplatilo nam se – rekao nam je Tomislav Kiš.

Na glavu su se i doslovce bacali, kapetan Nemanja Bilbija je tako ružno pao da je stadion u trenutku zanijemio…

– Nezgodno je bilo… Izgubio sam svijest, ali završio sam utakmicu – rekao je poslije utakmice.

Posebna priča je Zvonimir Kožulj, najbolji igrač utakmice, ključan čovjek preokreta, koji je u igru ušao u 46. minuti…

– Vidjeli smo što nogomet može donijeti. Ne znam da sam nešto slično doživio u karijeri, pogotovo s obzirom na razinu natjecanja i snagu protivnika. Pokazali smo da smo posebna ekipa, čast mi je što sam dio ovog kluba – kazao nam je Kožulj.

– Golove posvećujem svojoj obitelji koji su mi potpora bili zadnje dvije godine u kojima sam svašta prošao – dodao je.

Upitali smo ga za prvi gol, svi su otišli na centaršut, srećom po njega, isto je očekivao i vratar… Pogodio je Kožulj iskosa sa 25 metara…

– Bilo bi dosta negativnih komentara da sam promašio, ali čim sam namjestio loptu, znao sam da ću pokušati. On je očekivao centaršut, ispalo je kako treba i gotovo.

Valja izdvojiti da kod 0:3 za AZ Alkmaar nismo čuli niti jedan zvižduk s tribine ili vrijeđanje prema igračima. Posebno nas je oduševilo navijanje nakon što je Kožulj u 48. minuti smanjio na 1:3. S tribina je zagrmilo:

– Bit će gusto, bit će 4:3!

Snimku imate ispod u videu jer se skandiranje ponavljalo do kraja utakmice, nakon svakog gola. Ta pozitiva i optimizam su valjda pretočeni u najveću senzaciju ovog europskog kola. Sve čestitke publici i igračima, uistinu je bila privilegija biti sinoć na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)