Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:52 pm

HGK ŽK Split: Pravo je vrijeme za početak pripreme sezone 2024.

Piše A. A.

Hrvatska gospodarska komora i u jesenskom terminu nastavlja s organizacijom radionica za ugostitelje u više hrvatskih gradova. Tako će se u Splitu, u HGK – Županijskoj komori Split, u predstojećem periodu održati set edukacija namijenjenih zaposlenima u ugostiteljstvu.

‘Nakon uspješnog dosadašnjeg dijela turističke sezone i završetka ljetne sezone, Komora nastavlja s organizacijom edukacija za ugostitelje. Već je sada potrebno početi ulagati u znanje, vještine i podizanje kvalitete zaposlenih u ugostiteljstvu kako bi u sljedeću sezonu ušli što spremniji i konkurentniji’, poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš, najavljujući i pozivajući na radionice.

Voditeljima ugostiteljskih objekata koji žele steći dodatna znanja i vještine potrebne za organiziranje rada ugostiteljskog objekta namijenjena je radionica Leadership u ugostiteljstvu, koja će se održati 10. i 11. listopada. Ugostiteljski djelatnici koji pak žele poboljšati kvalitetu kave kao napitka, za što su potrebna posebna znanja i vještine, imaju mogućnost educirati se na dvodnevnom’SCA Barista treningu 7. i 8. studenoga. 

Dvodnevni Sommelierski tečaj 13. i 14. studenoga pružit će praktični uvod u svijet vina i sommelierstva, a namijenjen je svim profesionalcima u ugostiteljstvu, koji će po završetku istog dobiti potvrdu Hrvatskog sommelier kluba o pohađanju radionice. Bar Consulting – Self Management, koji će se održati 8. prosinca, namijenjen je vlasnicima i voditeljima objekata koji žele unaprijediti svoje poslovanje i dodatno se educirati o vođenju barova i osoblja, upravljanju prihodima i rashodima, profitabilnosti bara, osnovama BC-a (beverage cost). 

Pored navedenih edukacija Županijska komora Split izdvaja još nekoliko značajnijih događaja namijenjenih turističkom i ugostiteljskom sektoru, uz napomenu da su sva događanja povoljnija za članice HGK koje plaćaju članarinu.

Kao partner u međunarodnoj mreži Mirabilia, kojoj je cilj promocija manje poznatih lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, HGK – Županijska komora Split omogućila je sudjelovanje domaćim tvrtkama s područja kulturnog turizma te iz gastronomskog sektora na poslovnim susretima koji će se 16. i 17. listopada održati na Siciliji.

HGK je pokrovitelj predstojećeg 11. međunarodnog festivala Taste the Mediterranean koji će se od 4. do 8. listopada održati u Splitu i u sklopu kojeg će Županijska komora Split biti domaćin dvama panelima pod nazivom ‘Kako održivi razvoj utječe na turizam i gastronomiju? Inovacije koje se odnose na sve dionike iz te branše’ – 5. listopada – te ‘Transformacije u hospitality industriji, kako ostati relevantan u svijetu koji se rapidno mijenja – najveći izazovi i budućnost HoReCa sektora. Iskustva različitih zemalja’ – 6. listopada.

Za 20. studenoga HGK – Županijska komora Split najavljuje veliku konferenciju o održivom turizmu pod nazivom ‘Održivost nova vrijednost’, namijenjenu svim sektorima turizma – od putničkih agencija i čarter tvrtki do hotelijerstva i ugostiteljstva.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)