Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:48 pm

Uz sve vremenske neprilike odjedrena 22. Mala Mrduja, evo tko je ostvario najbolje rezultate

Piše A. A.

Odjedrena je 22. Mala Mrduja – Memorijal Boris Vujnović, regata za najmlađe kormilare, u čast legendarnog predsjednika Jedriličarskog kluba Labud Borisa Vujnovića. Mnogima omiljen predsjednik nadimka Modri u dva mandata šezdesetih godina minulog stoljeća kormilario je ‘morskim’ kolektivom.

‘Čak 91 jedriličar/ka iz 13 klubova odjedrilo je u tri dana nadmetanja tri regate. Kao i uvijek, uvelike je odvijanje događaja ovisilo o snazi i smjeru vjetra, kojeg je bilo samo prvog dana jedrenja kada su jedriličari imali dobar star, koji je samo prvi korak u namjeri da se stigne do cilja što je brže moguće’, istaknuli su organizatori.

Kako je događaj odmicao tako su i vremenske prilike bile nepovoljnije. 

‘Prvi dan jedrenja uspjelo se odjedriti čak tri regate po maestralu od 15 čvorova, drugi dan jedrenja maestrala nije ni bilo, dok je trećeg dan puhalo olujno jugo te se vrijeme na kopnu do proglašenja provelo u druženju, hlađenju hladnim sokovima Nektar nature i iščekivanju izvlačenja sretnog dobitnika za nagradu 1. jedra optimist, našeg dugogodišnjeg sponzora One sails.

Kriterijska je ovo bila regata za jug, ali i međunarodna jer su u goste došli optimisti iz JK-a Delfin (MNE). Oni će regatu posebno pamtiti jer su prvi put jedrili u uvjetima koje samo naše more može ponuditi’, dodali su iz organizacije. 

Optimisti kojima je ovo bila prva regata nakon škole jedrenja ili posljednja prije ILCE, a koji su ostvarili najbolje rezultate ovogodišnje 22. Male Mrduje – Memorijal Boris Vujnović su u kategorijama:

– cure do 12 godina

1. Roza Tabak, JK Split

2. Vita Marinović, JK Split

3. Tonka Car, JK Uskok

– dečki do 12 godina:

1. Roko Mlinar, JK Uskok

2. Marko Pezelj, JK Mornar

3. David Palinić, JK Labud

– cure ukupno

1. Marta Lolić, JK Split

2. Tereza Buličić, JK Trogir

3. Valentina Jelić, JK Mornar

– dečki ukupno

1. Bepo Duplančić, JK Labud

2. Toma Smirčić, JK Split

3. Jakov Dokoza, JK Uskok

– najbolji klub 

1. JK Split

2. JK Uskok

3. JK Mornar

Optimist jedro dugogodišnjeg sponzora One Sails, među konkurencijom pet najboljih jedriličarki i pet najboljih jedriličara,te prvi i prva do 12 godina, slučajnim izvlačenjem iz pobjedničkog pehara 91. Mrduje, osvojio je Jakov Dokoza, JK Uskok.

Konačni rezultati objavljeni su na poveznici

‘Hvala svima koji su sudjelovali na regati. Posebno zahvaljujemo našim donatorima – Nautic Bauhaus, One sails, Ultra sailing, Honda marine, Terra media, Croatia yachting, Adriaticon, NektarNatura, Globtik express agency, Nautika centar nava, Astarea yachting – koji su prepoznali i financijski pomogli ovogodišnju organizaciju regate. Sportski pozdrav do 23. Male Mrduje – In memoriam Boris Vujnovi’, poručuju iz JK-a Labud. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)