Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:34 pm

SLAVLJE U SPLITU Nika Karabatić i Mila Mastelić prvakinje Europe, Ivana Duvančić brončana

Piše A. A.

Prvog dana europskog prvenstva za mlađe seniore nevjerojatni članovi Taekwondo kluba Marjan osvojili su tri medalje – dva zlata i broncu. Prvakinje Europe su Nika Karabatić i Mila Mastelić dok je Ivana Duvančić brončana. 

U kategoriji do 52 kilograma izvrsna je bila mlada Nika Karabatić koja je sa samo 15 godina i 11 mjeseci stigla do odličja u konkurenciji mlađih seniorki koje imaju 21 godinu i čak su pet godina starije od nje. U iznimno brojnoj kategoriji s 37 protivnica na putu do zlatne medalje trebala je odraditi pet borbi. U prvom kolu je slavila protiv Rumunjke Mihal Georgiane s 2:0 u rundama, u drugom je deklasirala Talijanku Martinu Scarabello s dva prekida u dvije runde da bi medalju osigurala slavljem u četvrtfinalu protiv Ukrajinke Mariie Romanenko još jednom s 2:0 u rundama. Polufinalni sraz protiv klupske kolegice Ivane Duvančić nije se održao te je Nika otišla u finalnu borbu bez izgubljene runde. U finalu je s novih 2:0 u rundama dominirala i protiv Turkinje Ozbey Oyku. Vrijedi spomenuti i da je to već peta medalja mlade Nike Karabatić sa svjetskih i europskih prvenstava te druga velika medalja u ovoj godini jer je nedavno osvojila i svjetsku juniorsku broncu. 

U kategoriji do 73 kilograma zlatnu medalju za Hrvatsku i splitski taekwondo klub Marjan osvojila je i Mila Mastelić čime je postala 39. sportašica kluba s medaljom na velikom natjecanju što dovoljno govori o širini i sustavnom radu kluba. Mastelić je u osmini finala imala dramatičnu borbu protiv izvrsne reprezentativke Turske Zehre Kavukcuoglu koja je povela 1:0 u rundama da bi Mila uspjela dobiti drugu rundu i u trećoj odlučujućoj u zadnjoj sekundi pogoditi u glavu za pobjedu 10:9, odnosno 2:1 po rundama. Mila Mastelić je nakon toga bez problema pobijedila protiv Nadine Mehmedović u četvrtfinalu te protiv Španjolke Judith Ruiz s 2:0. Finale između dvije Hrvatice pripalo je Splićanki s novih 2:0 u rundama dok je Nikolina Mesić iz Zagreba osvojila srebrno odličje. 

U istoj kategoriji kao i Nika Karabatić, samo s gornje strane ždrijeba, Ivana Duvančić je u turnir ušla pobjedom protiv Izraelke Noe Preiss 2:0 u rundama da bi u drugom kolu svladala Turkinju Seymu Koseoglu s novih 2:0 u rundama. U borbi za još jednu medalju bila je bolja od Dankinje Louise Lyngbaek 2:0 u rundama. Ivani Duvančić je to druga medalja ove godine jer je i na europskom seniorskom prvenstvu osvojila brončanu medalju u kategoriji do 53 kilograma, baš kao i prošle godine kada je na europskom juniorskom stigla do europske bronce.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)