Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:29 pm

TAEKWONDO KLUB MARJAN: Mia Tukić brončana na Europskom prvenstvu

Piše N.M.

Predzadnjeg dana europskog prvenstva za mlađe seniore članica taekwondo kluba Marjan Mia Tukić stigla je do novog odličja, ukupno četvrtog za splitski klub na ovom natjecanju. 

Mia Tukić je u kategoriji do 49 kilograma u natjecanje ušla pobjedom protiv Grkinje Eleni Papazoglou s 2:0 u rundama, u osmini finala je slavila s novih 2:0 protiv Ukrajinke Yekateryn Khomenko da bi četvrtfinalnom pobjedom nad Šveđankom Indrom Boden 2:1 osigurala medalju. U polufinalu je s druge strane stajala Adriana Cerezo, olimpijska viceprvakinja iz Tokija prošle godine, a Mia je pružila odličan otpor Španjolki. Ipak, pobjeda je na koncu otišla Adriani Cerezo čime je Mia Tukić ostala na brončanom odličju. Ovom medaljom Mia je ujedno postala i 40-a sportašica taekwondo kluba Marjan u 22 godine dugoj povijesti kluba koja je osvojila medalju na jednom tri najveća natjecanja, olimpijskim igrama, svjetskom ili europskom prvenstvu. Taj podatak dovoljno govori o širini kluba i sustavnom radu koji iz godine u godinu izbacuje nove sportaše. 

U kategoriji do 87 kilograma nastupio je Josip Bilić Pavlinović koji je poražen u borbi za medalju te je nastup u Tirani završio na petom mjestu. Josip je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Mitra Miklenovića iz Sbrije s 2:0 u rundama da bi bez odličja ostao porazom od Ukrajinca Ilya Lipatova

Dodajmo da su ranije nastupile i Nika Kozlica te Ante Kovač, ali su oboje zaustavljeni u prvom kolu. 

Prije starta zadnjeg dana natjecanja, članovi taekwondo kluba Marjan su na četiri medalje; zlatnim Nike Karabatić i Mile Mastelić te brončanim Ivane Duvančić i Mije Tukić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)