Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
1:17 pm

U pripremi Blitvijada, uzvanici trebaju doći u zelenoj odjeći

Piše A. A.

U sklopu ponude za domaće i strane goste te same mještane u Podgori se organizira Blitvijada. Održat će se u nedjelju, 2. listopada, od 16.30 sati na Trgu don Mihovila Pavlinovića.

‘Pitate se zašto blitva? Podgorska blitva kao autohtoni proizvod, tj. određena sorta sjemena, tradicionalno je prepoznatljiva – mještani su je prodavali na cijeloj Makarskoj rivijeri ili mijenjali za druge namirnice. Usadite li tu posebnu zelen bilo gdje drugdje, neće imati okus poput podgorske. I danas se sadnice blitve čuvaju u podgorskim vrtovima. Također se podgorska sorta blitve razlikovala po tanjoj stapki i mesnatijim listovima te je izuzetno uspijevala zbog mnoštva izvora vode koji su također karakteristični za Podgoru’, pojašnjavaju iz Turističke zajednice Općine Podgora. 

Budući da je blitva svojevrstan zaštitni znak Podgore, odlučili su se organizirati manifestaciju koja nosi njeno ime. 

Početak Blitvijade predviđen je u 16.30 sati s dječjom radionicom koju će voditi Nina Turić. Program će nastaviti Vedrana Vela Puharić prezentacijom o važnosti blitve i njenom načinu sijanja u Podgori, njenim nutricionističkim vrijednostima i lokaciji gdje je najbolje uspijevala. U planu je i gastro show – prezentirat će se i degustirati jela od blitve Zabavno-glazbeni dio upotpunit će svima dobro poznati Johnny Gitara.

Poželjan je dress code za sve uzvanike zelena odjeća.

‘Pridružite nam se na ovoj manifestaciji, kušajte jela od blitve, ozelenite se i odlično zabavite! Ulaz je besplatan’, poručuju iz TZ-a. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)