Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
4:37 pm

TROGIR, KAŠTELA, OKRUG, SEGET, MARINA Snimanje priloga ‘Biseri Srednje Dalmacije’ za njemačko tržište

Piše N.M.

Ovog tjedna, na području gradova Trogira i Kaštela te općina Okrug, Seget i Marina održano je snimanje promotivnog filma za njemačko tržište ‘Biseri Srednje Dalmacije’ u koprodukciji Blue planet TV i Pointers produkcije. Tvrtka Pointers i njemačka produkcijska kuća Blue planet TV već dugi niz godina uspješno rade reportaže o turističkim destinacijama diljem svijeta s ciljem predstavljanja i povećanja dolazaka iz zapadnoeuropskih zemalja. 

U filmu je angažiran poznati njemački glumac Falk-Willy Wild. Sam film traje 25 minuta,  ove zime će imati više od 40 emitiranja na 7 poznatih njemačkih TV postaja: Anixe TV (jedan od najpopularnijih putopisnih kanala u Njemačkoj), BW Family TV – TV postaja u Baden Wurttembergu, More than sport TV – Nacionalna TV postaja u Njemačkoj, Rhein Nekar TV – RNF TV – Regionalna TV postaja studio Mannheim, Rhein main TV – RMTV  koja pokriva cijelo područje Rhein-Mein, TV Berlin – obuhvaća područje Berlina i Brandenburga, TV Mitelrein – obuhvaća područje Rhineland-Pfalz, WW TV – regionalna TV postaja i N -TV – nacionalna TV postaja te na brojnim online platformama. Emitiranje filma će započeti u tjednu između Božića i Nove godine, a procjenjuje se da će kroz svojih 40 emitiranja stići do čak 48 milijuna gledatelja koji će se na taj način informirati o destinaciji. 

‘Prvi put sam u Hrvatskoj, očaran sam prirodnim ljepotama i gastronomijom ovog kraja, kao i svim aktivnostima koje se nude na jako malom području (razgledavanje srednjovjekovnih gradova, podvodni muzej, vožanja brodom, biciklom, posjeti ruralnim sredinama). Posebno me dojmila priča o Miljenku i Dobrili, hrvatskim Romeu i Juliji’, kazao je glumac Falk-Willy Wild.

Režiser Johannes Westerkamp naglasio je kako jedan od ciljeva ovog projekta predstavljanje destinacije u cijelosti, od već popularnih odredišta do onih manje poznatih lokacija, promoviranje tradicionalne gastronomije i svega što ovo područje čini jedinstvenim.

Na press konferenciji održanoj u Salonu grada Trogira sudjelovali su: Marin Piveta – direktor Turističke zajednice grada Trogira, Nada Maršić – direktorica Turističke zajednice grada Kaštela, Domagoj Miše – direktor Turističke zajednice općine Okrug, Iva Dvornik – direktorica Turističke zajednice općine Marina, Adrijana Miloš – direktorica Turističke zajednice općine Seget, načelnik općine Seget Ivo Sorić, glumac Falk-Willy Wild, režiser Johannes Westerkamp i Jasna Šikić iz Pointers produkcije. Svi govornici izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta. Direktori Turističkih zajednica gore navedenih gradova i općina izrazito su zadovoljni zbog ovog projektnog udruživanja te su naglasili kako se u budućnosti nadaju sličnim projektima i udruženom predstavljanju. Iako statistika turističkog prometa za prvih 9 mjeseci 2022. pokazuje izvanredne rezultate te čak nešto veće brojke od referentne 2019. godine, povećan broj turista i dolazaka je uvijek dobrodošao, posebno sa njemačkog tržišta, koje je svim destinacijama ovog područja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)