Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:41 pm

STARI SU 2000 GODINA Američki turist razbio dva rimska kipa

Piše M.K.

Posjetitelj Vatikanskih muzeja priveden je u srijedu nakon što je bacio dvije rimske biste na tlo, prenosi Wanted in Rome.

Incident se dogodio oko podneva u galeriji Chiaramonti u kojoj se nalazi oko 1000 skulptura i rimskih kipova, uključujući slavni kip Augusta pronađen u Prima Porti.

Počinitelja čina, koji očito ima psihičkih problema, brzo su priveli muzejski čuvari i vatikanska policija. Trenutno je na ispitivanju.

Rimske novine Il Messaggero izvještavaju da je riječ o američkom turistu koji je pobjesnio nakon što mu je dojavljeno da se neće moći susresti s papom Franjom.

Kipovi su navodno bili pričvršćeni za police i silom bačeni na tlo, izvještava Agenzia Dire, no čini se da su nastala samo manja oštećenja na njihovim licima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)