Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:45 pm

Hrvatska i otok Hvar na popisu najboljih destinacija po izboru čitatelja Condé Nast Travelera!

Piše P. I.

Prepoznatljivost Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne turističke destinacije potvrđuju i brojni čitatelji popularnog magazina Condé Nast Traveler. Naime, oni su i ove godine, u sklopu Readers’ Choice Awards, podijelili svoja iskustva s putovanja vezana uz najbolje svjetske zemlje, gradove, otoke, hotele, odmarališta, lječilišta i dr. Tako je Hrvatska na popisu najboljih 48 svjetskih zemalja zauzela odlično 14. mjesto, dok je otok Hvar uvršten među 10 najljepših europskih otoka.

– Uvrštenje Hrvatske na popis najboljih svjetskih destinacija potvrđuje kako prepoznatljivost naše zemlje u globalnim okvirima kontinuirano raste. Navedeno ujedno predstavlja i veliku vrijednost u daljnjem pozicioniranju naše zemlje kao kvalitetne i atraktivne cjelogodišnje destinacije. Iako je posezona u Hrvatskoj u punom jeku, već smo krenuli s određenim pripremama za 2023. jer u idućoj godini želimo zadržati pozitivne trendove i poziciju Hrvatske kao jedne od najboljih destinacija Mediterana – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako se putem promocije na društvenim mrežama primarno obraćamo potrošačima mlađe životne dobi, koje privlače atraktivni i dinamični sadržaji.

Upravo je u tom kontekstu Hrvatska turistička zajednica organizirala studijsko putovanje u kojem sudjeluju britanske influencerice i blogerice Jordan Brown, Kristabel Plummer, Ruby Peng, Elisha Brock, čiji su profili specijalizirani za putovanja, modu, lifestyle i odmor. One će sve do 13. listopada obilaziti atraktivne destinacije kontinentalne Hrvatske, odnosno posjetit će i upoznati ponudu Zagreba, Plitvičkih jezera, Rastoka, ali i Hrvatskog zagorja u kojem će razgledati dvorac Veliki Tabor, kao i toplice Terme Tuhelj, dok će od aktivnosti doživjeti vožnju na quadovima, let balonima, obilazak špilje i dr.

– Hrvatska kao turistička destinacija doista posjeduje vrlo raznoliku i bogatu ponudu. Već nas se sada dojmio boravak u vašoj zemlji, a vjerujemo kako ćemo još puno toga novog doživjeti i vidjeti te na koncu podijeliti s našim fanovima – poručile su sudionice ovog studijskog putovanja u čijoj realizaciji sudjeluju i TZ grada Zagreba, TZ Slunja te turističke zajednice Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije, kao i NP Plitvička jezera.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)