Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:35 pm

REKORDI PADAJU U ZADRU Pet kruzera u istom danu uplovilo u grad

Piše M.K.

U Zadru se danas obara rekord broja brodova koji su u istom danu uplovili u grad. Nakon srpanjskoga rekorda od četiri kruzera, danas ih je u Zadru čak pet. Bio je to novi ispit za Putničku luku Gaženica.

‘U luci Gaženica prošlo je sve u najboljem redu’

HRT-ova novinarka Žana Morović-Rudić naglasila je za središnji Dnevnik da je Zadar pun turista i da je na ovih pet brodova oko šest tisuća gostiju.

‘Da su svi ti kruzeri bili privezani jedan iza drugoga, zauzeli bi čak kilometra obale, istaknula je HRT-ova novinarka.

Putnika bi bilo još više da u nekim državama ne vrijede COVID restrikcije. No, sasvim je dovoljno turista danas u gradu Zadru.

Generalna direktorica Zadar Cruise Porta Putničke luke Gaženica Rebeka V. Pevec rekla je da je danas u luci Gaženica sve prošlo u najboljem redu. Već se priprema plan za iduću godinu, najava novih krstarenja i dolazak u Zadar su odlične.

‘Najbitnije je naglasiti da najvjerojatnije neće biti daljnjih restrikcija što se tiče popunjenosti kapaciteta brodova. I to je ono što je nama najvažnije’, poručila je generalna direktorica Zadar Cruise Porta Putničke luke Gaženica.

Dodala je da je za samu destinaciju važna raznolikost, jer dolaze različiti profili gostiju. Zadar to ima, međutim, to treba dignuti na višu razinu i ponuditi nove događaje. 

‘Cijelo gospodarstvo ima ogromne koristi od kruzera’

Sigurnost je u putničkoj luci Gaženica na prvome mjestu. Pogotovo kada istodobno stiže velik broj putnika i posada kruzera.

‘Sinoć smo radili negdje do jedan sat iza ponoći, jer smo trebali sakupiti sve liste putnika, izletničke liste, koordinirati dolazak autobusa da operacija bude tečna, da gostima bude ugodno, i da luka bude sigurna, te da brodari imaju pozitivan dojam o Zadru i čitavoj destinaciji’, poručila je.

Oporavak kruzerske industrije potvrđuje i 130 tisuća putnika koji će ove godine proći zadarskim međunarodnim terminalom. Za lokalnu ekonomiju važno je pribrojiti i šezdesetak tisuća članova posade.

‘Cijelo gospodarstvo u županiji ima ogromne koristi od ovakvih kruzera. Iz godine u godinu smo svjedoci da se razina usluge u ugostiteljstvu i cijelom turizmu diže’, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Ante Lukačić.

‘Već za iduću godinu imamo najavu od 150 ticanja, odnosno dolazaka kruzera. Ono što mogu reći je da šezdeset posto odlazi u nacionalne parkove, odlaze u grad Nin, Pag, a nekih četrdeset posto ostaje na području grada Zadra’, rekao je direktor Turističke zajednice Zadar Mario Paleka

Fain: Ogroman marketing za županiju

Gužva u starom dijelu grada podsjetila je na vrhunac turističke sezone.

‘Želim samo šetati starim gradom. Cijeli dan, a onda se vraćam na brod’, rekla je turistica iz Kolumbije Gloria.

‘Treba gledati širu sliku. To je jedan ogroman marketing za našu županiju. Da je veliki broj gostiju nakon povratka s tih izleta poručio da bi se vratio’, dodao je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain.

Evo dokaza.

‘Predivan grad! Bio sam već ovdje i radujem se što ću ponoviti to iskustvo’, istaknuo je Kristian iz Rumunjske.

I još jedan kompliment.

‘Ovo je za mene najbolja zemlja u Europi. Hrvatska i Grčka, ali Hrvatska je bolja’, naglasio je Kristian. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)