Ordinacija.hr donosi recept za posebno ukusan desert od jabuka. Magija je upravo u tome što ćete od jedne smjese dobiti konkretan kolač. Isto tako je zdrav jer ne zahtijeva maslac ili ulje. Radi o francuskom desertu poznatom pod imenom gâteau magique.
Potrebni sastojci:
1 jabuka, oguljena i narezana na tanke ploške
4 hladna jaja, odvojen bjelanjak i žutanjak
100 g brašna
160 g bijelog šećera
480 ml mlijeka
Upute:
Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva i obložite posudu za pečenje masnim papirom (8*8), na dno posude stavite sloj jabuka tako da ih slažete jednu do druge te dodate još jedan sloj jabuka.
U posudi pomiješajte bjelanjke te ostavite u hladnjaku. U drugoj posudi miksajte žutanjak, brašno, šećer i pola mlijeka.
Mikserom tucite na jakoj brzini dok se ne uklone sve grudice. Sad dodajte ostatak mlijeka i umiješajte.
Uzmite bjelanjke te ih polako dodajte smjesi dok lagano miješate dok se sve ne poveže.
Smjesu prelijte preko jabuka i pecite oko 45 minuta, a gornji dio kolača bi trebao biti smeđe boje.
Neka se ohladi prije serviranja.
Dobar tek!
Komentari (2)
Hi everyone!