Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:27 pm

Čigra Limač Kup & Čigra Open opet ispunili očekivanja mladih sportaša

Piše N.M.

Taekwondo klub Čigra ima višegodišnju tradiciju organiziranja sportskih natjecanja za sve dobne skupine i discipline u taekwondo-u. Nakon stanke od dvije godine, proteklog vikenda održali su 11. Čigra Limač Kup i 8. Čigra Open koji su okupili 750 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke i Bosne i Hercegovine. Natjecanje je održano u čast tragično preminuloj mladoj članici Ivani Bosančić, a pokroviteljstvo nad natjecanjem dali su predsjednik Republike Zoran Milanović i Gradska skupština Grada Zagreba.

Natjecatelji su nastupali u disciplinama KICK, KID, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori te u disciplinama poomsae i para poomsae. Prilika je to bila da besplatno nastupe para sportaši, njih ukupno 50, i pokažu usvojeno znanje u disciplini para poomsae. Čigra Open izborio je status kriterijskog natjecanja za gradsku selekciju natjecatelja Zagrebačkog taekwondo saveza.

Tijekom svečanog otvorenja sportaše je pozdravio izaslanik gradonačelnikaZagreba Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika i predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza gdin. Anto Nobilo koji je turnir proglasio otvorenim.

U ime organizatora natjecanja obratio sam se predsjednik Taekwondo kluba Čigra Boris Bursać:

– Nakon dvije godine stanke u organizaciji naših natjecanja, odvažili smo se ove godine nastaviti tradiciju Čigra Limač kupa i Čigra Opena. Izrazito smo zadovoljni ukupnom brojkom prijavljenih natjecatelja i kvalitetom boraca u dijelu natjecateljskog taekwondoa kao i brojkom prijavljenih najmlađih dobnih skupina šro nam je dokaz revitalizacije sportskih klubova nakon teškog razdoblja za sport. Pred našim sportom je svijetla budućnost kada vidimo masovnost natjecanja poput našeg i kada povučemo paralelu s vrhunskim sportskim rezultatima naših seniorskih reprezentativaca. Dokaz je to da vodeći ljudi Nacionalnog i gradskog saveza imaju viziju razvoja našeg sporta što svima nama ide u prilog.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)