Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:40 pm

RECEPT Napravite sami bademovo mlijeko

Piše N.M.

Biljno mlijeko koje se može dobiti od badema je napitak koji sadrži antioksidanse i minerale i vrlo je popularan među vegetarijancima i veganima.

Bademovo mlijeko možete pripremiti i kod kuće na prilično jednostavan i brz način, a sada vam želimo objasniti kako to učiniti u ovom vrlo jednostavnom receptu.

Evo sastojaka koji su vam potrebni za pripremu ekvivalenta 1 litre bademovog mlijeka:

250 grama već oguljenih badema

1 litra vode

Priprema: Bademe treba namakati najmanje 12 sati. Nakon tog vremena morate ih miksati s vodom 5 minuta, nekoliko puta, stati na par minuta da ne pregrijete mikser, a sve morate svesti na homogenu kremu.

Zatim dobivenu tekućinu procijedite gazom ili najlonkama, pazeći da žlicom zdrobite sve zaostale bademe koji su ostali nataloženi. Ovaj talog se zove okara i savršen je za izradu slatkiša i keksa, vrlo je hranjiv i ukusan.

Zasladiti možete izravno datuljama ili suhim smokvama koje prije blendanja pomiješate s bademima, ovisno o ukusu, ili stevijom ili medom.

Bademovo mlijeko koje ste dobili možete piti ili ga koristiti za pripremu drugih slatkih jela, a ako nije zaslađeno, slanih.

Čuva se tjedan dana u hladnjaku i puno je, puno ukusnije od onog iz supermarketa.

Savjet: ako ste vegan i zbog toga ste iz prehrane izbacili mliječne proizvode, predlažemo trik kako domaće bademovo mlijeko učiniti bogatijim kalcijem: samo dodajte prstohvat kalcija na dno boce, prije nego što u nju ulijete svježe filtrirano mlijeko, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)