Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
1:15 pm

MORSKI PUTI O’ CRLJENKA Vinska tura obuhvatila i Stari Grad, direktorica TZ-a ukazala na značaj vrhunske kapljice za turizam

Kako bi se jačala svijest o potrebi za kvalitetnijim korištenjem spoznaja kako su Kaštela i Splitsko-dalmatinska županija pradomovina Zinfandela, a Crljenak kaštelanski njegov direktni predak, Klaster Zora priredio je ZIN ISLAND ROUTE. Put Crljenka i rođaka – priređen za turističke djelatnike, novinare, vinare – krenuo je u Kaštelima, a jedna je od stanica bio Stari Grad na otoku Hvaru, gdje je posjetitelje dočekala, među ostalima, direktorica starogradske Turističke zajednice Žaneta Roić

Roić je potvrdila kako je iza nas jako uspješna sezona te je izrazila nadu da će sljedeća biti na tragu ove ili čak još i bolja. Zahvalila je organizatorima na ovome svojevrsnome dodatku – Morskim putima o’ Crljenka, vinskim turama s kopna iz Kaštela, preko Šolte, Hvara, pa do Brača. 

‘U posezoni se otvara ova priča povezivanja kopna i otoka. Odnosno, vraćamo se u prošlost, povezujemo korijene Crljenka iz Kaštela s njegovim rođacima ovdje na Hvaru, ponajprije s Plavcem malim koji je naša vrhunska sorta i jedan od najboljih naših proizvoda u vinarstvu’, istaknula je direktorica TZ-a.

Na Hvaru je još uvijek mnogo turista, poglavito Amerikanaca, koji traže vrhunsku kapljicu. Plavac mali odavno je i među njima poznat, zahvaljujući brojnim vinarima. Žaneta Roić kazala je u tom kontekstu kako idu korak dalje u razvijanju destinacije. 

‘Destinaciju ponajprije nastojimo razvijati u smislu podizanja kvalitete, pri čemu imamo jako dobru podršku naših vinara koji iz godine u godinu pospješuju proizvodnju, a sve u cilju očuvanja onog izvornog, onog najboljeg što otok ima. Riječ je o jednom vidu podizanja kvalitete, a i produljenja sezone također, odnosno privlačenja gostiju u posezoni i predsezoni’, zaključila je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)