Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:10 pm

4. IZDANJE Održana još jedna Lučka biciklijada

Piše M.K.

Pred Osnovnom školom Lučac održana je četvrta Lučka biciklijada, humanitarna utrka učenika te škole. Cilj ove akcije promocija je zdravog življenja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te razvoj volonterstva kod djece osnovne škole. 

Ovogodišnja biciklijada okupila je 60-ak volontera Volonterskog kluba Lučac, Regionalnog volonterskog centra – Udruge ‘MI’, Gradskog društva Crvenog križa Split te dvije volonterke iz Europskih snaga solidarnosti i nešto više od 50-ak natjecatelja.

‘Dojmovi ne mogu stati u jednu rečenicu. Ukratko, bilo je savršeno’, rekla je koordinatorica Lučke biciklijade, Ines Ivanovski.

Uz brojne volontere i natjecatelje, na plato su došli i članovi Udruge Srce, a Mateo Elez popratio je najveći dio biciklijade i uživao u druženju s okupljenima.

‘Dobro mi je i lijepo. Sretan sam što sam otvorio biciklijadu. Ekipa je super i dobro sam se zabavio’, rekao je devetnaestogodišnjak.

Sve je započelo jutarnjim nastupom Bubnjarskog ansambla Klapa Klapa, a trajao do svečane dodjele priznanja najboljim biciklistima i svim volonterima na kojoj su sudjelovale pripadnice KUD-a Splitske mažoretkinje.

‘Zadovoljan sam današnjim danom i prikupljenim sredstvima. Još jednom smo pokazali da zajedno možemo činiti dobro i misliti jedni na druge. Hvala svima koji su bili dio biciklijade’, rekao je medijima moderator programa Ivan Gudelj nakon završenog programa.

‘Nastavlja se biciklijada i dalje, uz nešto manja sredstva, ali uspijevamo svake godine organizirati ju. Iduće godine nam slijedi peta, polujubilarna biciklijada i veselimo se’, rekli su organizatori.

Iako točan iznos prikupljenih sredstava nije poznat, sudionici biciklijade u zamjenu za startni broj i promotivnu majicu, donirali su novčana sredstva te tako prikupili nešto više 3000 kuna za unaprijed dogovorene potrebe Udruge Srce.

Ovogodišnja Lučka biciklijada organizirana je uz pomoć i podršku partnera Udruge ‘Mi’ – Split, Regionalnog volonterskog centra. U skladu sa svojim mogućnostima ovaj hvalevrijedan projekt podržali su i tvrtka Naturalis d.o.o., Gradsko društvo Crvenog križa Split, Grafički studio Pixera, Tramax d.o.o., Decathlon Hrvatska, Rizzo sendviči, Omladinski vaterpolski klub POŠK te Splitske mažoretkinje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)