Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:39 pm

Splitski judaš Zlatko Kumrić peti na Grand Slamu

Piše N.M.

Trećeg, ujedno i posljednjeg dana IJF Grand Slama u Azerbajdžanu, Zlatko Kumrić (AJK Student –- Split) završio je nadomak postolja u kategoriji do 100 kg. U borbi za brončanu medalju, Kumrić se morao susresti s domaćim predstavnikom, Zelymom Kotsoievom kojem podrške s tribina nije manjkalo. 25-godišnji Azerbajdžanac iznenadio je Kumrića kontra napadom u prvoj minuti borbe te ga tako savladao.

‘A ništa, tri pobjede, dva poraza. Ove su bile dobre borbe, s ovima loše, ništa posebno. Ne sviđa mi se rezultat, nešto bodova se skupilo za Olimpijske igre, 360 čini mi se. Ništa, idemo dalje i to je to’, kazao je Kumrić.

Iako je bio prvo kolo slobodan, u jutarnjem djelu natjecanja Kumrića ždrijeb nije mazio. Već u drugom kolu imao je meč protiv Ruslana Nasirlija (AZE), kojeg pobjeđuje nakon minutu i pol borbe. Treće kolo donosi iskusnog Brazilca Rafaela Buzacarinija s kojim je Kumrić do danas imao međusobni skor 0:2 u korist 31-godišnjeg protivnika. Sjajno je krenuo Kumrić od prve minute, ubrzo je predstavnik Brazila skupio dvije opomene na svojim leđima i sve teže radio otpor 29-godišnjem Splićaninu koji u trećoj minuta radi bacanje i pobjeđuje borbu zahvatom držanja. U četvrtfinalu Kumrić se susreo s prvim nositeljom turnira, Ilijom Sulamanidzeom (GEO) od kojeg gubi borbu na polugu. Austrijanac Aaron Fara čekao ga je u repasažu kojeg Kumrić pobjeđuje nakon minute borbe.

Uz Kumrića danas su u +78kg nastupile Ivana Šutalo (JK Dubrovnik) i Tina Radić (AJK Student – Split). Šutalo je upisala pobjedu protiv Sandre Jablonskyte (LAT) i poraz protiv Hilal Ozturk (TUR). Radić je poražena u prvom kolu protiv Darije Vladimirove (AIN).

Ovo peto mjesto Kumriću donijelo je 360 bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Podsjećamo dan ranije Barbara Matić dan ranije osvojila je brončanu medalju, dok je Lara Cvjetko završila na petom mjestu u kategoriji -70kg. U petak, prvog dana natjecanja Ana Viktorija Puljiz bila je sedma u kategoriji -52kg.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)