Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:55 pm

EUROPSKO PRVENSTVO Sara Beram se uvjerljivom pobjedom plasirala u četvrtfinale i borbu za medalju

Piše M.K.

Hrvatska prvakinja u kategoriji do 63 kg Sara Beram (BK Petar Zrinski) uvjerljivom se pobjedom plasirala u četvrtfinale i borbu za medalju na Europskom prvenstvu za žene u Budvi.

Sara je u osmini finala sigurnom i jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 pobijedila Finkinju Naiimo Bulhan, javlja Hrvatski boksački savez.

Naša reprezentativka dominirala je i bodovno stekla veliku prednost u sve tri runde, a samo jedan sudac iz Ukrajine drugu je rundu bodovao u korist Finkinje.

Svi ostali suci dali su zasluženu prednost u sve tri runde Sari Beram koja se odlično kretala, mijenjala gardove i munjevito s poludistance zadavala precizne udarce i kombinacije nemoćnoj finskoj boksačici koja nije imala obranu od Sarinog boksanja.

Taktički je kontrolirala meč od prvog do posljednjeg zvuka gonga, nametnula je svoj stil i dominirala sa spuštenim gardom iz kojeg su sijevali pravodobni udarci čim bi Finkinja krenula prema naprijed.

Sara Beram (27) za medalju u četvrtfinalu borit će se u utorak, 18. listopada 2022. protiv odlične Nizozemke Chelsey Heijnen koja je jednoglasno sa 5:0 pobijedila Talijanku Canforu.

Sara je u odličnoj formi, raznovrsnim i kreativnim boksom protiv Finkinje Bulhan pokazala je da ima pravo na najveće ambicije! Sara je ostala i jedina naša predstavnica na Europskom prvenstvu u Budvi nakon ispadanja Splićanke Maje Šarić

Ove godine naše mlade boksačice postigle su već najbolje rezultate u povijesti hrvatskog ženskog boksa – uz dva naslova europskih prvakinja osvojile su još pet odličja – ukupno dosad sedam velikih medalja na europskim prvenstvima (Nikolina Ćaćić srebro na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Mariela Šteko zlato, Nika Lopac i Lana Paljušić bronce na Europskom juniorskom prvenstvu, a Lorena Horvat zlato, te Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu).

Sara Beram ide po osmu veliku europsku medalju za hrvatski ženski boks u 2022. godini.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)