Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:49 am

NE TREBA VAM BOGATSTVO 10 savjeta za uštedu na putovanjima

Piše M.K.

Putovanje vas ne mora nužno koštati desetke tisuća kuna. Travel advisor donosi 10 savjeta za jeftinije putovanje.

1. Počnite štedjeti na vrijeme

Počnite na vrijeme stavljati na stranu nešto novca za sljedeće putovanje. Odredite si cilj, iznos koji vam je potreban, razmišljajte unaprijed i neka vam motivacija bude avantura koja vas očekuje. Puno ćete se bolje osjećati kada znate da je barem dio džeparca za vaš odmor unaprijed spreman.

2. Rezervirajte putovanja van sezone

Ako nemate djecu školske dobi, najbolje je putovati van sezone. Sve je znatno jeftinije, a i gužve su puno manje pa će time i odmor biti ljepši.

3. Izbjegavajte tipična okupljališta turista

Sigurno vam je poznato da je na mjestima koja većina turista posjećuje sve puno skuplje. Izbjegavajte restorane, kafiće i dućane u blizini najbitnijih znamenitosti. Raspitajte se gdje lokalci jedu, istražite destinaciju, i jeste će te puno povoljnije, a vrlo vjerojatno i bolje.

4. Skuhajte nešto i sami

Ako niste fan svakodnevnog obilaska restorana, hotel zamijenite apartmanom ili kućom za odmor gdje ćete moći samo pripremiti obrok i tako uštedjeti znatne iznose. Ako ne želite gubiti vrijeme na kuhanje, u lokalnom supermarketu sigurno ćete pronaći gotova jela mnogo povoljnija nego u restoranu.

5. Šetajte, šetajte i šetajte

Svaki grad najljepše ćete istražiti pješke. Tako ćete najbolje upoznati mjesto u kom se nalazite, a i vidjeti puno više nego iz autobusa, vlaka ili podzemne željeznice. Pridružite se i nekom vođenom obilasku tijekom šetnje, od vodiča ćete čuti informacije koje možda sami ne bi otkrili.

6. Ne spavajte u hotelima

Ne mora se godišnji odmor uvijek provesti u hotelu, posebno ako ste ograničeni financijama. Mnoštvo je mogućnosti i web stranica na kojima možete pronaći izvrstan apartmanski smještaj. I jeftinije je i bit ćete u interakciji s lokalcima. Couchsurfing i hosteli su također opcija za mlade putnike željne avanture i ne prevelikih zahtjeva.

7. Koristite kodove za popuste

Uštedjeti možete već pri samim rezervacijama smještaja i kupovini karata koristeći kupone za popuste. Bezbroj je portala i grupa na društvenim mrežama na kojima ih možete pronaći, samo treba misliti na vrijeme.

8. Zaigrajte na sreću

Isprobajte nešto potpuno novo i drugačije. Rezervirajte putovanje na slijepo. Potreban je samo period u kom želite putovati i vrstu putovanja, i to je to. Bit će vam ponuđena cijena za povratni let, ali tek nakon što platite znat ćete točno gdje idete. Smještaj i transferi na destinaciji nisu uključeni u cijenu.

9. Planirajte troškove unaprijed

Na putovanju uvijek bude i nepredviđenih troškova, računajte s tim na vrijeme. Uvijek morate imati određeni iznos za troškove poput prijevoza, taksi i drugih sitnica tijekom puta.

10. Svakako provjerite i zdravstveno osiguranje!

Zlu ne trebalo, pobrinite se za osiguranja.

Sretan put!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)