Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:41 pm

Puljak primio Barbaru Matić, svjetsku judo prvakinju

Piše P. I.

Najbolju hrvatsku judašicu Barbaru Matić, koja je u finalu Svjetskog prvenstva u Taškentu obranila naslov svjetske seniorske prvakinje, primio je danas gradonačelnik Ivica Puljak. Čestitavši na svjetskom zlatu, gradonačelnik je Barbari poželio još sjajnih sportskih rezultata i medalja sa svjetskih natjecanja.

‘Drago mi je da su svi vjerovali u mene. Nije bilo lako na natjecanju. Išla sam borbu po borbu i uspjela. Ukratko, jako sam sretna zbog svega’, kazala je nova-stara svjetska prvakinja i članica Judo kluba Pujanke koja je ostvarila jedan od najvećih uspjeha uopće u povijesti hrvatskog juda. 

Također, tijekom razgovora gradonačelnik Puljak dotaknuo se i budućnosti juda u gradu pod Marjanom, kao i ostalih borilačkih sportova za koje je potrebno izgraditi novu sportsku infrastrukturu, a za čiju je realizaciju priprema u tijeku. 

Za 27-godišnju Barbaru ovo je drugo svjetsko zlato nakon što je pobijedila prošle godine u Budimpešti, a dva puta je bila i juniorska svjetska prvakinja (2013. i 2014.). Dva puta je bila treća na europskim prvenstvima (2014. i 2017.)  te također treća – na Europskim igrama u Minsku (2019). Uz svjetsku prvakinju današnjem prijemu nazočio je i njezin trener Vladimir Preradović, a gradonačelnikovim čestitkama pridružili su se pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mario Negotić i voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)