Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:11 pm

RECEPT Domaće kiflice koje svi vole

Piše M.K.

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu, kaže Index.

Sastojci

700 g glatkog brašna

10 g šećera

10 g soli

7 g suhog kvasca

75 g maslaca

50 ml ulja

200 ml mlijeka

180 g čvrstog jogurta

1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka

1 jaje (za premazati)

20 ml mlijeka (za premazati)

Nadjev, po želji

Sjemenke, po želji (za posipanje)

Priprema

Sjedinite brašno, sol, šećer i kvasac. U manji lonac dodajte ulje i maslac, rastopite te sklonite s vatre. Dodajte hladno mlijeko, jogurt i ocat, dobro izmiješajte i izlijte u posudu u kojoj planirate mijesiti tijesto.

Dodajte pola smjese s brašnom, miješajte minutu, zatim dodajte još pola te nastavite miješati 2 minute, nakon čega ćete dodati ostatak smjese i umijesiti tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na toplome 45 minuta kako bi tijesto naraslo. 

Nakon 45 minuta bi vam tijesto trebalo narasti i biti vrlo mekano. Malo ga premijesite i stavite na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte u krug debljine otprilike 5 mm. Razrežite na trokutiće koje ćete nadijevati po ukusu – ili ne morate uopće, svakako će biti ukusni. 

Dobro zamotajte kiflice kako vam nadjev ne bi iscurio, premažite ih s malo mlijeka i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi kako bi još malo narasle. Razmutite jaje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Premažite kiflice jajetom i pospite sjemenkama po želji. Ubacite u pećnicu na 18 minuta. Pecite dok vam kiflice lijepo ne porumene. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)