Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:31 pm

SUDAČKI EKSPERT: Livaja nije zaslužio žuti karton, nije to bila dobro odsuđena utakmica

Piše B. D.

Nekadašnji prvoligaški sudac Goran Tenžera je o suđenju Matea Ercega iz Pristega rekao:

– Nije to bila dobro odsuđena utakmica mladog suca Ercega. Očito je bio impresioniran što prvi put sudi Hajduku ovako važnu utakmicu, s obzirom da zadnja utakmica prošlog prvenstva protiv Šibenika nije imala neki rezultatski značaj. Možemo se samo nadati da će u narednim utakmicama to biti puno bolje. U prvom poluvremenu pokušao je pustiti nešto žešću igru, pri čemu je posebna žrtva bio Livaja kojem nije dosudio tri prekršaja od kojih je onaj u 21. minuti, kada ga dva igrača obaraju, najočitiji.

Potom je nastavio:

– U drugom poluvremenu je primijenio stroži kriterij, ali je tu bilo dosta neujednačenaosti. U 80. minuti nepotrebno daje žuti karton Livaji, kada klizećim startom pokušava spriječiti dodavanje obrambenog igrača vrataru pri čemu dolazi do laganog slučajnog kontakta s tim igračem. Livaja je s druge strane u 82. minuti zaustavljen hrvačkim zahvatom bez opomene za obrambenog igrača.

Na kraju je zaključio:

– Nadoknada izgubljenog vremena je trebala biti veća od 6 minuta. Iako kazneni udarac iz 41. minute nije mogao vidjeti u igri, nejasno je zašto je toliko dugo pregledavao snimku kada je ruka bila očita iz svih kutova kamere.

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)