Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:16 am

PLESNA NAGRADNA! Osvojite mjesec dana plesnog tečaja za žene – za sebe i 2 prijateljice

Piše P. R.

Kraljice plesnog podija su uvijek bile i ostale djevojke, ali nitko na prvu ne pomisli da iza svega postoje sati i sati treninga i rada u plesnim dvoranama širom svijeta. U našem Splitu djeluje već 14 godina plesna škola Centar plesa Split kroz koju je proplesalo tisuće plesača svih uzrasta. Od ove godine program je namijenjen ženama i djevojkama svih generacija. Za naprednije plesače postoje i mogućnosti komercijalnih plesnih nastupa, a za početnike nastup na godišnjoj plesnoj produkciji.

Mjesečne članarine su 45€ za grupe koje imaju tri treninga tjedno, a za dva 40€. Sve grupe imaju ograničen broj mjesta, te su obavezne rezervacije mjesta na službeni WhatsApp broj 098 330 260.

LOKACIJE

Nova lokacija u Splitu je na adresi Vinogradska 68 iza poznatih kafića Moby Dick i Gool na Žnjanu/Pazdigradu. U Trogiru je stara lokacija dvorana Kvadrilje iza Ville Sika.

NAGRADNA IGRA

Za osvojiti nagradu potrebno je na Facebook ili Instagram stranici Dalmatinskog portala pronaći ovaj članak te u komentaru odabrati ples i označiti dvije prijateljice s kojima želiš na tečaj. Svi troje osvajaju odabrani plesni tečaj u trajanju mjesec dana. Nagradna traje do nedjelje 1. 10. 2023, a treninzi počinju već od ponedjeljka 2. 10. 2023.

High heels

Oduvijek si sanjala o elegantnim i senzualnim plesnim pokretima? Sada ti je prilika!

Internacionalni naziv za plesni stil ‘high heels’ u prijevodu na hrvatski znači ples na štiklama. Ženstvenost, postura, hodanje i plesanje na štiklama osnova su ovog plesnog programa, a za glazbenu podlogu koriste se hitovi Christine Aguilere, Britney Spears, Pussycat dolls, Senidah, Severina… Naravno poželjno je trenirati u štiklama i to onima bez platforme i s tankom petom do 12 cm. Najbitnije je da su udobne, ali za početak trenirati se može i u tenisicama. 

Vježba se koreografija koju kada naučite na kraju svakog mjeseca možete snimiti i objaviti na svojim društvenim mrežama.

Upisni termin je ponedjeljkom i srijedom u 21.30 sati u Vinogradskoj 68.

Program vodi Polina Mytko koja je i najpoznatija po ovoj vrsti plesa kao izvođač na Ultra festivalima.

Ladies Latin Mix

Za one koji uživaju u latino hitovima, u salsi, baladama bachate ili chachaca, a nemaju muške plesne partnere, Ladies Latin je prilika da navedene plesove naučite plesati i solo. Plesna poduka kreće od početnih koraka pa su svi dobrodošli. U početku možete plesati u papučicama ili laganim tenisicama a s vremenom u plesnim latino cipelama.

Pleše se kao koreografija te svoju koreografiju možete i sami snimiti svakog mjeseca i vidjeti kako napredujete.

Program vodi Polina Mytko u terminima ponedjeljak i srijeda u 20.30 sati u Vinogradskoj 68.

Reggaeton

Postani zvijezda svakog večernjeg izlaska ako voliš domaće i regionalne hitove!

Reggaeton je ples iz Paname koji je zadnje desetljeće hipnotizirao cijeli svijet a posebno regiju balkana. Jedni od danas najpoznatijih reggaeton izvođača su Maluma, Becky G, Bad Bunny, Gente de Zona, Pitbull, Daddy Yankee, J Balvin… Naravno na balkanu je sve dobilo orijentalni prizvuk, te je trenutno najraširenija glazba upravo reggeaton na domaćem jeziku pod nazivom balkaton.

Najpoznatiji izvođači su Rasta, Jala, Buba, i gotovo svi ostali regionalni izvođači balkatona.

Reggaeton se podučava u Centru plesa Split već 14 godina, a pojavom balkatona u plesanju u izlascima i nastupima se koriste i elementi dancehalla i twerka.

Instruktorica Polina Mytko vodi reggaeton u terminima utorak i četvrtak u 20 sati u Vinogradskoj 68.

Belly dance

Orijentalni plesovi ili kako je kod nas raširenije – trbušni ples održava se u terminima utorak i četvrtak u 19 sati na adresi Vinogradska 68. Trenerica Polina Mytko dobitnica je brojnih međunarodnih medalja u kategoriji orijentalnog plesa, a domaćoj javnosti najpoznatija je po nastupima na Supertalentu gdje je u dva navrata došla do polufinala.

Upisi su za apsolutne početnike svih generacija. S naprednim plesačima radi se individualno.

Zumba fitness

Danas je Zumba fitness najrašireniji licencirani tip vježbanja na svijetu koji trenira preko 15 milijuna polaznika na preko 200.000 lokacija u 180 država svijeta. Kao franšiza raširenija je od McDonaldsa i Starbucksa zajedno.

U Split je Centar plesa doveo Zumbu u ožujku 2010 godine i od tada vježbači Zumbe i plešu i vježbaju na brojnim lokacijama a jednom godišnje i na splitskoj rivi na manifestaciji Zumba fitness marathon povodom Dana žena.

A sve je počelo sasvim slučajno. Začetnik Zumba Fitnessa, koreograf i fitness instruktor iz Kolumbije, Alberto Beto Perez je prije 20-ak godina na svoj sat aerobike zaboravio donijeti posebno remixane CD-e. Srećom, u autu je imao nekoliko CD-a s klasičnim latino ritmovima salsa, merengue, cumbia, reggaetón, na koje je uspješno odradio improvizirani sat. Vidjevši oduševljenje na licima polaznika, shvatio je da je mješavina klasičnih pokreta za oblikovanje tijela, te plesnih latino koraka, dobitna kombinacija za uspješno i zabavno vježbanje.

Beto nakon toga razvija cijeli program vježbanja po pravilima i principima treninga te započinje svoju revoluciju u svijetu fitness-a.

Ukratko Zumba fitness je ples i vježba što garantira i dobru zabavu i rezultate, a instruktorice Jasna Vidović i Polina Mytko djeluju na dvije lokacije: dvorana Kvadrilje u Trogiru te dvorana Centra plesa u Vinogradskoj 68.

Postoji nekoliko upisnih termina ali potrebno je provjeriti raspoloživost na službenoj internet stranici Zumba Split ili na broj telefona 098330260.

Medicinska gimnastika i Pilates

Pilates i Medicinska gimnastika obuhvaćaju skup vježbi koje su dozirane prema intenzitetu, vrsti i trajanju za pojedinu dobnu skupinu, te su tako i najidealniji oblik vježbe za sve generacije. Vježbe su prilagođene godinama, tjelesnoj kondiciji i odgovaraju svima bez obzira na medicinsku problematiku (bolnost, postoperativna, preoperativna stanja i slično). U kombinaciji s Pilatesom program Medicinske gimnastike posebno je pogodan za osobe sa zdravstvenim poteškoćama i onima koji zbog prirode posla provode dugo vremena u sjedećem položaju.

Licencirana trenerica je Jasna Vidović i u Trogiru i u Splitu. Radi se u malim grupama, pa na vrijeme rezervirajte mjesto!

Termini u Splitu su ponedjeljak, srijeda, petak u 16.30, 17.30 i 18.30. U Trogiru utorak i četvrtak u 19.30 sati. Za raspoloživost mjesta u grupama najbolje je posjetiti web stranicu www.pilates-split.com ili provjeriti na tel 098 330260.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)