Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:25 pm

RECEPT Domaća marinara gotova za pola sata

Piše M.K.

Domaća marinara neusporedivo je zdravija i ukusnija od najboljih umaka koje možemo naći u supermarketu, a možemo ju napraviti samo od sastojaka koje imamo u smočnici. Umjesto obične tave u kojoj biste napravili umak, koristite wok tavu (ako ju imate) jer voda brže ispari što skraćuje vrijeme pripreme, piše Index.

Sastojci

800 g pelata iz konzerve

60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

7 češnjeva češnjaka, nasjeckanih

1 sušeni čili ili prstohvat čili pahuljica

1 žličica soli

1 grančica svježeg bosiljka

Priprema

Istresite rajčice u veliku posudu i gnječilicom za krumpir ih zgnječite. U slučaju da nemate gnječilicu, vilica će sasvim dobro poslužiti. U konzervu ulijte oko 250 ml vode te protresite kako biste iskoristili sav umak od rajčice te sačuvajte.

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kada se ulje zagrije, dodajte češnjak. 

Kada češnjak počne cvrčati (pazite da ne zagori) dodajte rajčice i vodu iz konzerve. Dodajte cijelu čili papričicu ili pahuljice čilija i sol te miješajte.

Na površinu stavite grančicu bosiljka, pustite da uvene te pomiješajte s umakom. Krčkajte umak oko 15 minuta dok se ne zgusne, a ulje na površini postane jarko narančasto. Ako koristite origano, kušajte umak nakon 10 minuta krčkanja dodajući još soli ako je potrebno. Bosiljak i papričicu izvadite iz umaka. 

Napomena

Marinaru koristite kao umak za pizzu, bazu za tjestenine u koji po želji dodajte povrće ili meso, kao nadjev za bruskete, njoke od cvjetače, ratatouille, juhu od rajčice ili minestrone.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)