Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:05 pm

MALO SU ZALUTALI Netflix u popularnom serijalu prikazao Split kao grad bureka i ćevapa

Piše M.K.

Netflixova dokumentarna serija ‘Someone Feed Phil’ prati američkog glumca, scenarista i TV producenta Philipa Rosenthala koji, putujući po svijetu, jede ono što mu lokalci preporuče. Kad je navratio u Split, nisu uspjeli naći ništa drugo osim bureka i ćevapa.

Epizoda ‘Someone Feed Phil’ o Hrvatskoj počinje u Splitu. Nakon par divnih kadrova iz sunčanog Splita Phil odluči nešto pojesti. Prvo mjesto u koje uđe je pekarnica u kojoj isprobava pužiće, višku pogaču i brownie. Nakon toga posjećuje buregdžinicu i objašnjava da je burek jedno od temeljnih balkanskih jela, a gastronomsku turu po Splitu završava porcijom ćevapa.

Tek na otocima probao prava hrvatska jela

Tek kad se dočepao Hvara, s gradonačelnikom je otišao u jednu konobu u kojoj je probao pašticadu, pršut i vino. 

Phil se gradonačelniku požalio da nije mogao spavati jer su mu partijaneri vrištali pod prozorom cijelu noć: ‘Ne možete reći ljudima da idu doma spavati. Izađite i Vi van i zabavite se s njima’, rekao je gradonačelnik, što je Phil kasnije prokomentirao riječima: ‘Odlična strategija, netko ti baci govno u dvorište, a ti ga onda i sam baciš u svoje dvorište da se sve poravna.’

Na Hvaru je Phil probao još jedno neautentično jelo, talijanski gelato, nakon čega odlazi na Korčulu, gdje jede kamenice, škrpinu i crni rižoto.

Od nekih restorana koji su bili u produkciji ‘Someone Feed Phil’, portal Plava kamenica saznaje da se u seriju ne može ući nikakvim utjecajem. Philovi producenti navodno danima obilaze gradove i, kad im se neko mjesto svidi, pitaju vlasnika želi li sudjelovati u snimanju. Ako vlasnik pristane, odmah mu donesu ugovor, a čim se ugovor potpiše, pred lokal stiže snimateljska ekipa.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)