Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:34 pm

BAĆO STAO UZ KOSOVO ‘Osuđujemo terorizam, nastojat ćemo doprinijeti mirnom rješenju izazova’

Piše A. A.

Nakon jučerašnjih nemilih zbivanja na Kosovu oglasio se HDZ-ov saborski zastupnik Ante Bačić – Baćo. U svojstvu voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Kosovo oštro je osudio teroristički napad. Ujedno je izrazio najdublje žaljenje. 

‘Svjedoci smo tragičnog događaja u kojem je jedan kosovski policajac izgubio život dok je drugi ozlijeđen u pucnjavi koja se dogodila u selu Banjska na sjeveru Kosova rano u nedjelju.

Ovaj gnusan napad predstavlja ozbiljnu prijetnju miru i stabilnosti na Kosovu te podsjeća na važnost kontinuirane suradnje između država i njihovih agencija u očuvanju reda i sigurnosti. Teroristički napadi nemaju mjesta u suvremenom društvu te ih čvrsto osuđujemo.

Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Kosovo ostaje posvećena jačanju suradnje između naših zemalja i promicanju mira na Kosovu. 

Osuđujemo nasilje i terorizam te se nadamo da će zajednički napori svih relevantnih aktera doprinijeti mirnom i sigurnom okruženju za sve građane Kosova. Puna podrška Vladi Republike Kosovo na čelu s premijerom Albinom Kurtijem i Qeveria e Republikës së Kosovës u zaštiti teritorija i ponovnoj uspostavi sigurnosti na Kosovu’, istaknuo je Bačić. 

Poručio je i kako kao voditelj spomenute skupine stoji na raspolaganju za daljnje napore u promicanju prijateljskih odnosa između Hrvatske i Kosova te kako će sa svojim kolegama nastojati doprinijeti mirnom rješenju izazova s kojima se Kosovo suočava. 


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)