Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:55 pm

NOVI USPJEH Luka Pratljačić plasirao se u polufinale Silver Belt turnira

Piše M.K.

Osječki superteškaš Luka Pratljačić (26) plasirao se u polufinale Silver Belt turnira iz IBA-ine svjetske serije u Mariboru vrhunskom pobjedom nad Kubancem Yordanom Alainom Hernandezom Morejonom koji brani boje Bugarske, javlja Hrvatski boksački savez.

Naturalizirani bugarski Kubanac još je 2014. godine kao reprezentativac Kube osvojio zlato na Olimpijskim igrama mladih u superteškoj kategoriji.

Luka je u Mariboru trijumfirao jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 nakon što je u drugoj rundi meč bio na rubu prekida! Poslije izjednačene prve runde i ispitivanja snaga, u kojem su se oba borca pazili da ne prime neki od razornih udaraca suparnika (3:2 za Kubanca!), u drugoj rundi Pratljačić je serijom snažnih direkata načeo i izbacio Hernandeza Morejona iz ravnoteže.

Pratljačić je strahovitim zadnjim direktima ljevicom dvaput uzdrmao bugarskog Kubanca i dvaput ga bacao u nokdaun, a Hernandez je jedva dočekao kraj runde.

U trećoj rundi Pratljačić je pametnom taktikom s distance kontrolirao meč, izbjegavao nasrtaje Kubanca koji je pokušavao spasiti meč, ali i nije imao odgovor za Pratljačićev kontragard, a i te kako se morao paziti ubojite Lukine ljevice, pa je naš reprezentativac dominirao sjajnim boksom do kraja i zaslužene velike pobjede.

Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije +92 kg na Silver Belt turniru u Mariboru borit će se protiv jednog od najboljih superteškaša na svijetu – aktualnog svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana na SP-u u Beogradu 2021. koji je u polufinalu u Mariboru podijeljenom odlukom pobijedio Francuza Aboudoua-Moindzea.

Luka se nakon duge stanke zbog ozljeda trijumfalno vratio u ring i ove godine osvojio je brončanu medalju na Svjetskom studentskom prvenstvu Turskoj! Tijekom ljeta trenirao je i sparingirao s Filipom Hrgovićem u profi-kampu u Houstonu uoči Hrgovićevog meča s Kinezom Zhangom, a nakon uspjeha na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu, Pratljačić i trener Matej Matković pripremali su se u nacionalnom boksačkom kampu u Njemačkoj.

U subotu se neviđenim nokautom u polufinalu protiv Meksikanca Vargasa plasirao i Gabrijel Veočić u poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojem će se boriti s Nizozemcem Gradusom Krausom, doprvakom Europe U-22 iz Poreča (Gabrijel je europski prvak U-22, ali u srednjoj kategoriji, dok u Mariboru debitira u višoj poluteškoj kategoriji!)

Gabrijel Veočić s Krausom će se u polufinalu Silver Belt turnira u Mariboru boriti u srijedu, 26. listopada 2022., a Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije protiv Armenca Davita Chaloyana u četvrtak, 27. listopada 2022.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)