Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:47 pm

LOŠE VIJESTI Štrajk poznatog avioprijevoznika mogao bi trajati do sljedeće godine

Piše M.K.

Kabinsko osoblje Vuelinga, niskotarifnog avioprijevoznika, bazirano u Španjolskoj planira štrajkati svakog petka, subote, nedjelje i ponedjeljka u razdoblju od 01. studenog ove do 31. siječnja sljedeće godine, piše Croatian Aviation.

Nezadovoljni su radnim uvjetima, a prvenstveno plaćom u kompaniji.

Sindikati su htjeli izbjeći štrajk pregovorima s upravom, no kompanija, navode, nema sluha za njihove zahtjeve, pa će se štrajk osoblja ponavljati iz tjedna u tjedan do kraja siječnja sljedeće godine, ili do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Kabinsko osoblje traži povećanje plaće od 13,6% za ovu godinu, no prijevoznik to odbija navodeći da bi se time drastično smanjila konkurentnost niskotarifnog avioprijevoznika prema drugim prijevoznicima, te također navodi da je plaća kabinskom osoblju povećana za 6.5% u siječnju 2021. godine.

Vueling je u posljednje dvije godine zbog krize u avioindustriji generirao gubitak od preko 1,000 milijuna eura, te povećao svoj dug na ukupno 260 milijuna eura.

Vueling ljeti leti prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, najavljeni štrajk neće utjecati na letove između Zagreba i Barcelone s obzirom na to da se radi o sezonskoj liniji te ista završava s prometovanjem 29. listopada. Međutim, Vueling planira letove između Barcelone i Dubrovnika u zimskom redu letenja, osobito kroz prosinac. Ako ne dođe do ranijeg dogovora, štrajk bi mogao ugroziti redovne operacije nedjeljom na ovoj liniji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)