Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
5:22 pm

FOTO Izabrane najbolje lumblije, evo tko su pobjednici

Piše A. A.

Sinoć je u Centru za kulturu Vela Luka održano završno događanje manifestacije ‘Stajun od lumblije’ – izložba i natjecanje za izbor najbolje lumblije Vele Luke. Uoči blagdana Svih svetih, kada se lumblije pripremaju, posjetitelji su mogli uživati u plodovima jeseni koje su izložili natjecatelji i kušanju lumblija koje su se natjecale za izbor one najbolje. 

Stručni žiri u sastavu prof. Josip Žuvela kao predsjednik te Radenka Barčot, Mladenka Padovan, Marko Barčot i Dragiša Barčot ocijenio je ukupno 20 lumblija i izabrao tri najbolje.

Treće mjesto osvojila je Gordana Prižmić, drugo mjesto Linda Tabain, a titula Zlatne lumblije išla je u ruke Lidije VlašićNagradu za najljepše uređeno izložbeno mjesto dobio je Dječji vrtić Radost, a posebnu nagradu za sudjelovanje, kao prvi muški natjecatelj i najmlađi u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je Josip Dragojević.

U atriju Centra posjetitelji su mogli kupiti lumblije koje nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na nacionalnoj razini koju su prve u Veloj Luci dobile proizvođačice Leonida Grbin i Katarina Surjan.

‘Zahvaljujemo se svim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja, posebno našem stručnom žiriju te klapi FD Kumpanije i maloj Mafrini, koji su svojim nastupima upotpunili ovo događanje i stvorili ugodnu atmosferu. Vidimo se dogodine na Stajunu od lumblije’, poručili su organizatori – Općina Vela Luka, Turistička zajednica i Udruga maslinara Vela Luka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)