Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:00 pm

FOTOGALERIJA Održana enduro utrka na obroncima mitskog Peruna

Piše M.K.

Utrka prvenstva Hrvatske u brdsko enduro biciklizmu ‘Enduro Perun 2022’ održana je danas na obroncima Peruna, a kroz ciljnu traku postavljenu u Dugom Ratu prošlo je sedamdesetak natjecatelja.  Utrka se bodovala i za Svjetski kup, a nagrađeni su seniori Sandi Smolić, Lovel Matijaš i Ivo Jarić, dok su u kategoriji juniora najbolji bili Timmy Fockenberger, Fran Bošnjak i Jakov Svilokos, a najbrži veterani su Blaž Černigoj, Veno Vrbanović i Ivan Brajković.

Brdsko biciklistički klub ‘Coast Riders’ iz Jesenica organizira ovu utrku koja je zahvaljujući posebnoj lokaciji i kvaliteti staza, te vrhunskoj organizaciji postala više od obične utrke. Postala je svojevrsni festival brdskog biciklizma poznat u cijeloj Hrvatskoj, a i izvan njenih granica, tako da su na današnjoj utrci sudjelovali i Poljaci, Česi, Austrijanci i Slovenci.

– Prijavilo se 110 vozača. Do početka trke zbog raznoraznih tehničkih problema, ozljeda, padova odustalo je nekih 30 vozača. Ipak je ovo ekstreman sport, težak. Događaju se ozljede. Nije bilo baš nekih groznih ozljeda, sve je prošlo OK – rekao je Petar Zemunik iz Coast Ridersa.

– Danas tijekom utrke otpalo je još nekih 15-ak vozača zbog manjih padova i mehaničkih kvarova. Generalno, utrka je prošla što se toga tiče vrhunski. Bilo je preko 10 km spusta – dodao je.

Zemunik se u ime organizatora ‘utrke s prekrasnim pogledom i jedinstvenim ambijentom’ zahvalio Općini Dugi Rat i Turističkoj zajednici Dugi Rat koji su ih financijski pomogli, kao i TZ Omiš i sponzorima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)