Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:30 pm

TOTALNA DOMINACIJA Pao rekord: Verstappenu četrnaesta pobjeda sezone

Max Verstappen već je obranio naslov svjetskog šampiona Formule 1, a trka u Meksiku donijela mu je nestvaran rekord. Ovo mu je 14. pobjeda sezone. Nitko nema toliko pobjeda u jednoj godini. Dosadašnji rekord držali su Michael Schumacher i Sebastian Vettel s po 13 pobjeda u sezoni 2004. i 2013. kada se vozilo manje trka. 

Velika nagrada Meksika na stazi braće Rodriguez nije donijela previše uzbuđenja. Borba za vrh vodila se između Red Bulla i Mercedesa, Ferrari je imao značajan zaostatak i vozili su neku svoju trku, daleko od vodećih, a i od ostatka momčadi.   

Na kraju smo dobili identičan rezultat kao i prošle godine. Verstappen je suvereno odvozio utrku i prošao ciljem prvi. Lewis Hamilton se u početku činio kao solidan izazivač, no tvrda mješavina guma koju je Mercedes stavio na svoje bolide za završetak trke, nije bila sretan odabir. Računalo se da će Verstappen možda na još jednu izmjenu u boks jer je koristio mekše gume, no to se nije dogodilo. Hamilton se na koncu morao zadovoljiti drugim mjestom. 

Sergio Perez nadao se da bi na domaćem terenu pred euforičnom publikom mogao napraviti iznenađenje i domoći se najviše stepenice, no i podij je bio dovoljan za sreću Meksikanaca. 

George Russell prošao je ciljem četvrti, u predzadnjem krugu bez ikakve opasnosti da ga sustigne danas neuvjerljivi Ferrari, svratio je u boks po novi set mekih guma i pokupio bod za najbrži krug. 

Carlos Sainz danas je bio bolji od Charlesa Leclerca za 10 sekundi, no za prvim Verstappenom zaostao je 58 sekundi. Ozbiljan podbačaj Ferrarija kojem visoka nadmorska visina ove staze nije odgovarala. 

S ovakvim raspletom i još dvije trke, Mercedes se primakao momčadi iz Maranella na samo 40 bodova. Dogodi li se kakva neplanirana katastrofa, a takvih je bilo ove sezone prilično, Ferrari bi još mogao izgubiti drugo mjesto u poretku konstruktora. A na prvim trkama sezone imali su uvjerljivo najbolji bolid. Leclerc je sada pet bodova iza drugoplasiranog Pereza, Sainz je pao iza vozača Mercedesa.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)