Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:22 pm

Drugi dan Svjetskog prvenstva obilježili jedriličari iz Francuske, dva Hrvata u TOP 10

Piše A. A.

I drugi dan Svjetskog prvenstva klase IOM u Rogoznici prošao je u znaku slabog vjetra, ljetnog vremena i dominacije Francuza!

Dan je počeo regatom skupine A koja je morala odjedriti 3. plov, tako da su tek nakon nje mogli biti kompletirani rezultati 3. plova cijele flote. Potom su uspješno odjedrena još dva kruga. 

Vjetar je bio sličan onome od subote. Puhalo je sa zapada slabašnih 2-5 čvorova i takve uvjete najbolje je iskoristio Francuz Olivier Cohen koji je osvojio dva prva mjesta.

Da bi moral u francuskoj ekipi bio još bolji, pobrinuli su se Romain Dubreuil i Alexis Carre koji su drugi dan SP-a u Hrvatskoj završili na drugom i trećem mjestu generalnog plasmana.

Foto: JK Val Šibenik

Među najboljih deset imamo dvojicu Hrvata, i to Roberta Matulju  koji je trenutno 9. i Zvonka Jelačića koji zatvara prvih 10.

Matulja u prva dva plova nije baš briljirao, čak je i četvrti morao odjedriti u skupini B, ali već idući vratio se u A i završio na osmom mjestu. S druge strane, Jelačić je jedrio bolje nego na otvaranju i sva tri plova postigao je dobre rezultate koji su ga polako vratili na vrh ljestvice.

Nakon što se odjedrio peti plov, stekli su se uvjeti za odbacivanje jednog najlošijeg rezultata. Ako se uspiju odjedriti još tri plova, stiže se do drugog odbacivanja i tada bi raspored na ljestvici mogao biti značajno drugačiji.

U blizini vrha još se nalazi i Ante Kovačević koji trenutno zauzima 14. mjesto, dok su ostali i dalje ravnomjerno raspoređeni po cijeloj rezultatskoj tablici.

Foto: JK Val Šibenik

U utorak je na rasporedu slobodan dan i skupljanje snage za finalna tri dana kad bi po prognozi trebalo napokon i malo jače zapuhati, čemu se nada cjelokupna naša reprezentacija.

Inače, regata se može pratiti uživo putem videolinka koji je dostupan na web stranicama prvenstva. Tako se razglednica Rogoznice i Šibensko-kninske županije šalje u cijeli svijet u realnom vremenu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)