Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:55 pm

DIABETES & SPORT Mlada Splićanka pokrenula hvalevrijedan projekt koji ima i humanitarnu notu

Piše M.K.

Mlada Splićanka Anamarija Runtić (23) pokrenula je jedinstveni, hvalevrijedan projekt Diabetes & Sport. Radi se o video emisiji koja se emitira putem digitalne platforme Patreon.

Anamarija u Rimu završava studij povijesti umjetnosti i bivša je prvakinja Europe u taekwondou. Vrhunske rezultate u sportu postigla je uz dijagnozu dijabetesa tip 1 od kojeg boluje od trinaeste godine, što podrazumijeva uzimanje inzulina četiri puta dnevno uz tri do četiri puta bockanja iglom da bi se izmjerila visina šećera.

Projekt su odmah na početku podržali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i olimpijski pobjednik i bivši najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić.

‘Vjerujem da će prepričano životno iskustvo sportaša koji su svoje velike životne uspjehe ostvarili s dijagnosticiranim dijabetesom tip 1 pomoći svim sportašima i djeci koja su se morala suočiti s istom dijagnozom. Ti sportaši su nam svima velika inspiracija i uzori kako ne postoji granica koju ljudska volja i trud ne mogu savladati.

Jedna od misija Diabetes & Sport video platforme je stipendiranje mladih dijabetičara kako bi im se omogućilo slijediti i ostvariti snove’, rekao je Balić.

Punu potporu projektu Diabetes & Sport dali su u startu i Hrvatski boksački savez i predsjednik HBS-a Bono Bošnjakvaterpolski reprezentativac Ivan Marcelić i svjetska doprvakinja u savate boksu Patricija Špoljarić iz borilačkog kluba Omega Varaždin.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Edin Dzeko (@edindzeko)

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)