Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:55 pm

RECEPT Pečeni krumpir s palentom

Piše M.K.

Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav, piše Index.

Sastojci

1 kg krumpira

60 ml ulja

Sol po ukusu

Papar po ukusu

3 žlice palente

½ žličice slatke paprike

2 češnja češnjaka, nasjeckana ili protisnuta

Priprema

Krumpir ogulite, operite, prosušite i narežite na kriške.

Kriške krumpira polijte uljem i rukama dobro izmiješajte. Posolite i popaprite te još jednom izmiješajte.

Nasjeckajte (ili protisnite) češnjak pa ga sjedinite s palentom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte, zatim pospite po krumpiru i ponovo dobro promiješajte.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva.

Krumpir rasporedite na pripremljeni lim. Najbolje da slažete jedan po jedan krumpir kako vam se ne bi dodirivali.

Ubacite u pećnicu i pecite 20 minuta.

Poslužite vruće uz umak po izboru. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)