Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:33 pm

ZINFEST Tri dana u Kaštelima će se slaviti Crljenak i ostala tradicijska vina, a ni dobre spize neće falit

Piše M.K.

Ulaskom u treće desetljeće od otkrića kako je Crljenak kaštelanski predak svjetski poznatom kalifornijskom Zinfandelu, u Kaštelima je sve spremno za 2. po redu festival vina i tradicionalne hrane ZINFEST 2022. poznat i kao ‘Festival Crljenak i rođaci’.

I ove godine će se tijekom tri dana, od 10. do 12. studenoga, prezentirati i posjetitelje upoznavati s okusima Crljenka i njegovih rođaka te družiti se s kaštelanskim vinarima i njihovim kolegama.

‘Kaštela imaju bogato kaštelansko kulturno ljeto. Sad nastavljamo s daljnjom promidžbom. Nama je posebna čast i zadovoljstvo i ovaj sajam jer se i na taj način promiče ime grada Kaštela koji je na ovaj način poznat ne samo u Hrvatskoj, nego i u  međunarodnoj zajednici’, rekla je Jadranka Matok Bosančić, zamjenica gradonačelnika Kaštela.

‘Priča o kaštelanskom Crljenku već je poznata i ispričana. Zna se da je kaštelanski Crljenak predak kalifornijskog Zinfandela. Ovo je jedna nagrada našim vinarima koji će se na ovaj način promovirati i dobiti jedno zasluženo mjesto u svjetskom vinarstvu jer naša bogata eno i gastro ponuda stvarno ima svoje mjesto pod suncem, kako Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu. Također, tako se promiče grad Kaštela. Pozivamo turiste i sve naše građane da se priključe i da vide svo bogatstvo naše eno i gastro ponude, naših tradicijska jela. Dobrodošli!’, dodala je.

Uz savršenu vinsku kapljicu neraskidivo je vezana tradicionalna hrana koje zasigurno neće nedostajati

‘Očekuje nas Zinfest 2022., jadranski sajam tradicijskih jela i vina. Prevedeno na naše, znači da ćemo tri dana slaviti Crljenak, slavit ćemo Zinfandel. Isto tako, slavit ćemo i ostala naša tradicijska vina, posebno kaštelanska. Imat ćemo program gdje će biti standardno sajamsko kušanje uz koje ćemo imati spremljena jela. Dva puta će se pripremati za vrijeme sajma. U večernjim terminima ćemo imati dva izdvojena programa u kojima pozivamo sve one koji se žele družiti s našim vinarima somelierima, enolozima koji su ovu priču doveli do vrhunca, ispričali je na najbolji mogući način da se uz njihovu gostoljubivost malo podruže i da kušaju tradicijska jela i vina po promotivnim cijena. Muzika će biti živa i s razglasa’, rekao je Srećko Radnić.

Zadovoljni su i iz Turističke zajednice.

‘Ljudi mogu doći jako dobro pojesti i popiti, otići zadovoljni iz Kaštela. Veselimo se produžetku sezone što je sama promocija naših vinara koji ulažu veliki trud. Pokušavamo da se priča o našem Crljenku čuje što dalje i dalje’, rekla je Nada Bilić iz Turističke zajednice grada Kaštela.

Za kraj je dodala i kakvi su planovi za Advent.

‘Mi kao Turistička zajednica standardno pripremamo paljenje svijeća, a zajedno s Gradom će biti konačni dogovor o svemu. Adventa u Kaštelima će biti, veselimo se!’, zaključila je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)