Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:07 pm

DIREKTOR HTZ-a U LONDONU ‘Hrvatska je i dalje hit destinacija’

Piše A. A.

Hrvatska se predstavila na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova u Londonu. Što nas očekuje u sezoni 2023. godine, otkrio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kako je rekao, u novu sezonu možemo gledati s optimizmom.

‘Prema dinamici i intenzitetu današnjih razgovora, interesu, brojnim razmjenama informacija – možemo gledati u 2023. godinu s optimizmom.

Danas smo ovdje imali intenzivan dan i mnogi touroperatori i strateški partneri s kojima surađujemo, kao i avioprijevoznici, iskazali su pozitivne naznake za sljedeću godinu.

Neki avioprijevoznici već su ranije najavili zimski red letenja, poput našeg Croatia Airlinesa koji povezuje naše destinacije s ključnim europskim odredištima odakle je onda konekcija s drugim tržištima učestala’, rekao je Staničić za Novu TV.

Dodao je da i strani partneri najavljuju određene programe.

‘Svi skupa trebamo raditi na još većem poboljšanju avioveza u kontekstu stvaranja motiva dolaska kako bi turisti koji dolaze, ne samo u ljetnim mjesecima, i u zimskom razdoblju imali što vidjeti i posjetiti u Hrvatskoj’, kazao je.

Naveo je da će prvi rezultati predstavljanja na ovom turističkom sajmu u Londonu biti vidljivi već u sljedećoj turističkoj godini. 

‘Mi ćemo odmah nakon ovog sajma ići s javnim pozivom za strateške partnere, s jednim programom koji svake godine objavljujemo, a to je program koji onda za nas znači zajedničko oglašavanje i zajedničke promotivne aktivnosti s partnerima, a uvijek takve promotivne okolnosti donose rezultate u vidu povećanja potrošnje i boravka turista u Hrvatskoj’, objasnio je Staničić. 

Velika Britanija je u fokusu, no nije jedina.

‘Mi smo imali sastanak s britanskim partnerima, ali i nekoliko sastanaka s touroperatorima koji rade daleka tržišta, primjerice – Indoneziju, zemlje Pacifika koje su također iskazale interes za sljedeću godinu.

Pratit ćemo globalnu situaciju za sljedeću godinu po pitanju avioprijevoza i u tom kontekstu pripremiti određene prezentacije. Što se tiče ostalih najava, ja sam optimističan, Hrvatska je i dalje hit destinacija na Mediteranu", zaključio je Staničić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)