Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:55 pm

DOBAR POČETAK ZIMSKE SEZONE Popunjenost zrakoplova na linijama prema i iz Zračne luke Split je odlična

Piše M.K.

Iako smo na početku studenog i u zimskom redu letenja, popunjenost zrakoplova na linijama prema i iz Zračne luke Split je odlična!

Studeni je mjesec u kojem je na snazi zimski red letenja, krajem listopada brojni su avioprijevoznici ukinuli svoje sezonske linije prema Hrvatskoj, uključujući i Zračnu luku Split. Ipak, nekoliko rotacija na sezonskim linijama obavlja se i na početku studenog, a tu su i ranije najavljene linije koje će u prometu biti cijele zime. 

Ono što je pomalo iznenađujuće jest činjenica da su gotovo sve linije iz Zračne luke Split i dalje odlično popunjene. Dijelom je to zbog toga što se određeni broj turista tek vraća s odmora, no isto tako valja spomenuti kako turisti i sada dolaze na odmor u Dalmaciju, pa su zrakoplovi puni u oba smjera.

Kako doznaje Croatian Aviation, zrakoplovi Croatia Airlinesa prema međunarodnim odredištima poput Frankfurta, Munchena i Rima te KLM-a za Amsterdam bilježe visoku popunjenost. Dijelom je to i zbog američkog nosača zrakoplova USS George H.W. Bush koji je uplovio u Split i koji broji do 3500 članova posade. Dio posade upravo će u Splitu odraditi smjenu te putovati prema svojim odredištima u SAD-u, dok će određeni broj njih doputovati u Split na ukrcaj.

Splićani također imaju još nekoliko letova niskotarifnih avioprijevoznika koje će u prometu biti još razmjerno kratko, no dovoljno da nakon ljetne sezone zainteresirani odrade citybreak putovanje prema Londonu, Amsterdamu, Parizu i drugim poznatim odredištima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)