Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Hrvatska
11:20 pm

Forum branitelja HSU-a odgovorio Penavi: ‘Jedinstvo hrvatskih branitelja nema alternative!’

Piše M.K.

Forum branitelja Hrvatske stranke umirovljenika kojim predsjeda umirovljeni brigadir Zvonimir Lulić reagirao je na današnje izjave Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara.

‘Jedinstvo hrvatskih branitelja nema alternative!

Današnje predstavljanje u Vukovaru scenarija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata i Škabrnje izazvalo je brojne, nažalost negativne reakcije. Posebno u kontekstu prijetnje svima koji nemaju isto mišljenje kao i aktualni gradonačelnik Vukovara koji je predstavio i plakat povodom ovog događaja. Stoga smo zbog velikog broja branitelja i umirovljenih visokih časnika Hrvatske vojske koji su članovi Hrvatske stranke umirovljenika ponukani javno reagirati. Naime ovakav istup jednog visoko pozicioniranog političara koji ima namjeru preuzeti vlast i na državnoj razini vrlo je opasan i štetan jer narušava jedinstvo među braniteljima i pučanstvom.

Svjesni kako se ipak radi o jeftinom, politikantskom spinu kojim izlazi iz okvira svojih nadležnosti HSU i Forum branitelja daju punu potporu Vladi i ministarstvu branitelja koji su događaj godinama uspješno organizirali, koordinirali i provodili pa nema razloga da tako ne bude i ove godine. Ujedno izražavamo veliku zahvalnost svim braniteljima Vukovara i poseban pijetet svim žrtvama grada heroja jer Vukovar je Hrvatska i nisu slučajno u koloni sjećanja branitelji iz svih postrojbi Hrvatske vojske’, napisali su u priopćenju.

Podsjetimo, Penava je danas izjavio kako bi Vukovar trebali ‘zaobići’ svi oni kojima smeta HOS.

‘Ove godine održava se 25. Kolona sjećanja, a ovogodišnje obilježavanje se odvija pod sloganom ‘Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu’.

Posljednje su to riječi dragovoljca i heroja Domovinskog rata, pripadnika HOS-a JeanMichel Nicoliera.

Uz hrvatske branitelje te članove obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara Kolonu sjećanja predvodit će i pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar.

Vukovar neće biti mjesto gdje će se omalovažavati vrijednosti Domovinskog rata kao ni uloga bilo koje hrvatske ratne postrojbe koja je branila Vukovar, bilo kojeg branitelja ili civila koji se žrtvovao za našu slobodu.

Sve koji se ne slažu s vrijednostima Domovinskog rata, sve koji nam žele određivati koje vrijednosti trebamo poštivati kao i one koji pokušavaju manipulirati HOS-om; sve koji će možda doći u odori HOS-a i ‘mjeriti kukuruz’, sve političare i članove političkih stranaka, veleposlanike, suce, državne odvjetnike, policajce ili pak novinare koji imaju nešto protiv HOS-a ili bilo koje obrambene postrojbe iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata molim da ne dolaze u Vukovar – jer,  dolazite u grad u kojem jedna od ulica nosi naziv ‘dragovoljaca HOS-a’, hodate Kolonom sjećanja preko mosta koji nosi naziv po pripadniku HOS-a Jeanu-Michel Nicolieru, kročite kolonom čiji slogan su njegove posljednje riječi te naposljetku, dio ste Kolone sjećanja na branitelje i civile stradale u Vukovaru, a nju ove godine predvode branitelji među kojima su pripadnici HOS-a.

I ove godine cijela Hrvatska i hrvatska dijaspora hodat će tragovima stopa ljudi koje neizmjerno poštujemo.

To su naše vrijednosti i naša povijest’, napisao je na Facebooku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)