U Marini Kaštel u Gomilici već danima traje fešta u čast crljenka kaštelanskog, pretka nadaleko svjetski priznatog kalifornijskog zinfandela.
U tijeku je drugo izdanje međunarodnog Jadranskog sajma tradicijskih jela i vina.
Posjetiteljima se nudio bogat program, od degustacija vina, ali i vrhunskih jela, uz edukacije te predstavljanje noviteta u vinarstvu i vinogradarstvu, do panel rasprava, gastronomskih radionica sljubljivanja vina i jela.
Subota je bila rezervirana za domaću spizu, a posjetitelje su častile članice Udruge Solinjanke, Antun Nišević, exquisite Masterchef, priređen je i Dan otvorenih vrata vinarija i konoba.
‘Danas je 10 članica naše udruge kuhalo rižot s mesom’, kazala nam je Hela Milišić predsjednica Udruge Solinjanke.
Udruga se već 15 godina bavi očuvanjem autohtone baštine pa tako i one gastronomske. Već 10 godina organiziraju popularnu manifestaciju ‘Iz solinskog lonca, što su jeli naši stari’, uz potporu solinske Turističke zajednice.
‘Sijedeća manifestacija je od 24. do 27. studenog. Idemo u Vojvodinu. Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor organizira manifestaciju ‘Ikavica’. Predstavljamo i županiju i Solin’, otkrila nam je Milišić.
Komentari (2)
Hi everyone!