Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:55 pm

EHF EURO 2022 Drugi poraz Hrvatske, ništa od čuda

Piše HRS

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija doživjela je i drugi poraz u Glavnoj  skupini 1 EHF EURA u Ljubljani. Bolja od Hrvatske bila je Danska sa 17:26. Tako je naša reprezentacija ispala iz svih kombinacija za polufinale.   

Uoči susreta s Danskom upriličena je mala svečanost. Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac predao je kapetanici hrvatske reprezentacije Katarini Ježić dres s brojem 100 jer je to bio njezin stoti nastup za izabranu vrstu.

Izbornik je inače za ovaj susret napravio dvije promjene. U ekipu su ušle Lucija Bešen i Tina Barišić, a na tribine preselile Ivana Kapitanović i Tena Petika.

Jako nervozno, s mnoštvom promašaja i pogrešaka, otvorila je Hrvatska utakmicu. Premda je Tea Pijević bila odlična na vratima, Danska je već u 10. minuti imala četiri pogotka prednosti (1:5). Izbornik je naravno morao reagirati i zatražio minutu predaha.

Uz sve to vrlo rano jako neugodan udarac dobila je Valentina Blažević pa je organizaciju igre preuzela Stela Posavec. Danska obrana bila je očekivano čvrsta, agresivna, vrlo pokretljiva, stalno u kontaktu i naše rukometašice jednostavno nisu imale rješenja za to u napadu.

Hrvatska je u prvih 20 minuta postigla samo tri pogotka, od toga dva iz sedmeraca. Danska je za to vrijeme otišla na šest razlike (3:9). Ipak, malo po malo, hvatale su naše rukometašice zalet. Sjajno im je pomagala Tea Pijević svojim obranama pa je pet minuta prije predaha Hrvatska bila ne minus tri (6:9).

Nažalost, bio je to samo trenutačni bljesak jer je naša reprezentacija ponovno pala u završnici i Danska je na predah odnijela šest razlike (8:14). Dankinje su imale čak 9 napada više od Hrvatske u prvom dijelu. Njihov učinak bio je na 58, a hrvatski na 53 posto.

S tri pogotka na početku drugog dijela, naše su rukometašice opet uhvatile priključak (11:14). Danska je prvi pogodak u nastavku postigla tek nakon devet minuta igre. Pri tome je Lucija Bešen skinula i jedan njihov sedmerac i dala nam dodatni vjetar u leđa.

Naša obrana odlično je odrađivala posao u trećoj četvrtini. U 43. minuti Hrvatska se približila na samo dva pogotka zaostatka (14:16). Danska je u trećoj četvrtini imala čak pet sedmeraca. Tri je iskoristila i pobjegla na plus pet (13:18). I tu, čini se, definitivno prelomila susret.

Umor je učinio svoje i u posljednjih 15 minuta Hrvatska je ponovno ostala bez pravih rješenja u napadu, a Danska je to iskoristila i na kraju slavila veliku pobjedu od 17:26 te nam tako uzvratila za poraz prije dvije godine u borbi za broncu.

Naše vratarke odlične (Tea Pijević 11, Lucija Bešen 3) obrane. Sa 6 pogodaka najbolji strijelac Katarina Pavlović. Tri je dala Lara Burić. Kod Danske prvo ime Kristina Jorgensen s 5 pogodaka. Četiri puta precizna je bila Mia Hojlund i to joj je donijelo naziv igračice susreta.

Za hrvatsku reprezentaciju sada slijede praktički četiri dana predaha. U posljednjem kolu Glavne skupine 1 Hrvatska u srijedu 16. studenog u 18 sati igra protiv Švedske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)