Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili, piše Index.
Sastojci
200 ml Guinness® Foreign Extra Stout
400 g govedine za gulaš, narezane na kocke
1 glavica narezanog luka
1 veća narezana mrkva
1 veći narezani celer
1 veći narezani pastrnjak
1 l goveđeg temeljca
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg ružmarina
4 žlice ulja
Priprema
Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i pastrnjak na kockice.
Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte govedinu i prepržite. Dodajte povrće i pirjajte dok ne omekša.
Ulijte Guinness pa sve dobro promiješajte. Kuhajte dok otprilike pola tekućine ne ispari.
Ulijte goveđi temeljac, dodajte timijan i ružmarin. Kuhajte, na laganoj vatri, 60 do 90 minuta.
Poslužite uz pire krumpir, glaziranu mrkvu i pastrnjak.
Napomena
Alternativno, gulaš se može poslužiti i s pire krumpirom na sredini tanjura te smeđim kruhom sa strane.
Komentari (2)
Hi everyone!