Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:20 pm

RECEPT Gulaš s pivom

Piše M.K.

Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili, piše Index.

Sastojci

200 ml Guinness® Foreign Extra Stout

400 g govedine za gulaš, narezane na kocke

1 glavica narezanog luka

1 veća narezana mrkva

1 veći narezani celer

1 veći narezani pastrnjak

1 l goveđeg temeljca

1 grančica svježeg timijana

1 grančica svježeg ružmarina

4 žlice ulja

Priprema

Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i pastrnjak na kockice.

Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte govedinu i prepržite. Dodajte povrće i pirjajte dok ne omekša. 

Ulijte Guinness pa sve dobro promiješajte. Kuhajte dok otprilike pola tekućine ne ispari. 

Ulijte goveđi temeljac, dodajte timijan i ružmarin. Kuhajte, na laganoj vatri, 60 do 90 minuta.

Poslužite uz pire krumpir, glaziranu mrkvu i pastrnjak. 

Napomena

Alternativno, gulaš se može poslužiti i s pire krumpirom na sredini tanjura te smeđim kruhom sa strane.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)