Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
6:18 pm

VIDEO: 10 najneobičnijih činjenica o Hvaru po izboru britanskog blogera Paula Bradburyja

Piše N.M.

Nije neobično da strance u Hrvatskoj impresionira ljepota, povijest i baština, ali ponekad iz svoje znatiželje dođu do podataka koji su široj javnosti nepoznati, a znaju biti fascinantniji od onih iz domene opće kulture. 

Britanski bloger Paul Bradbury davno se zaljubio u Hvar gdje je živio godinama, a otkrio je podatke o našem najsunačnijem otoku koji su ga najviše zapanjili. 

Hvar, naime, ima više UNESCO-m zaštićene baštine nego ijedan drugi otok na svijetu – čak šest stavki je na listi materijalne i nematerijalne baštine. Dosta dobra statistika za otočić koji je tek 27. po veličini na Mediteranu. 

Upravo s Hvara dolazi i najskuplje maslinovo ulje na svijetu. U selu Vrisnik radi se maslinovo ulje čije ograničeno izdanje u londonskom Harrodsu ima cijenu od 3750 funti (oko 32.000 kuna) po litri. Nije tajna da su hvarska ulja među najkvalitetnijima, a upravo tamo ovim zlatno-zelenim kapljicama opskrbljuje se Novak Đoković. 

U videu pogledajte 10 najneobičnijih činjenica o Hvaru o kojima malo znamo!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)