Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:49 pm

Evo kako spriječiti da meso bude tvrdo i žilavo

Piše A. A.

Crveno meso namirnica je koju možete pripremiti na stotine načina, no jedini problem kod pripreme može predstavljati kvaliteta mesa. Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijep komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suh ili žilav?

Kako biste izbjegli takav scenarij, budite lukavi i meso ‘iznenadite’ nekim od sljedećih trikova koji jamče da će pečeno, pirjano ili kuhano meso ispasti mekano kao duša, piše Punkufer.

1. Voće

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuhanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa. Trebate samo oguliti voće te ga poslagati po mesu dok se pirja, kuha ili peče. Voćne kiseline omekšat će meso i učiniti ga ukusnijim.

2. Jabučni ocat

Iako postoje različite marinade za meso, ova će utjecati na okus mesa, ali će ga i učiniti mekim. U zdjeli izmiješajte nasjeckani luk i jabuku te dodajte maslinova ulja i žlicu jabučnog octa. Meso namažite marinadom te ga spremite u hladnjak preko noći, a sutradan ga pripremite po želji.

3. Limun

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Za razliku od spomenute marinade koja treba odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će djelovati na meso već nakon 30 minuta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)