Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:10 pm

BOKS Torcida Split i Team Predator Rijeka vodeći u Hrvatskoj boksačkoj ligi

Piše A. A.

U dosadašnja četiri kola bodove u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi (mlađi seniori i seniori) ukupno je osvajalo 35 klubova. U četvrtom kolu (Zagrebački boksački centar, 12. studenog 2022.) boksači Torcide Split, aktualni prvaci HBL-a, osvojili su 16 bodova (pet pobjeda u šest nastupa) i preuzeli vodstvo u ukupnom poretku s 37 bodova.

Na drugom su mjestu boksači BK Salone (Solin) koji nisu nastupili u 1. kolu početkom rujna u Otvorenom borilištu Gladijator Gymu na Jarunu i tu nisu osvojili ni boda, a sad su prvi pratitelji Torcide s pet bodova manje (ukupno 32 boda).

Treći su boksači Rovinja, doprvaci prošle sezone, sa 23 boda (nisu nastupili u 3. kolu u Solinu). Iza Rovinjana četiri su kluba s osvojenih 12 bodova (Osijek, Omega Zagreb, Sveti Krševan Zadar i Leonardo Zagreb).

U 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi/mladi (ml. kadeti, kadeti i juniori) poslije četiri kola vrh drže mladi boksači Team Predatora iz Rijeke s čak 59 osvojenih bodova. Mladi Riječani redovito nastupaju u svakom ligaškom kolu i osvajaju velik broj pobjeda i bodova, a vodstvo su preuzeli u 2. kolu HBL/mladi održanom u Solinu.

Team Predator Rijeka ima osam bodova više od aktualnih prvaka BK Brod koji je drugi s 51 bodom. Treći je drugi klub iz Slavonskog Broda – Radnički koji je sakupio ukupno 38 bodova, od toga najviše (18) u 4. kolu na Velesajmu, pa je jasno da se Slavonski Brod s jakim mladim snagama ponovo diže kao pravo središte hrvatskog boksa.

Četvrti je Gladijator Zagreb s 32 boda ispred petog Thor Bartolovca (29 bodova) s najboljom selekcijom mladih bokačica koje im donose najviše bodova. Šesti je Ronin Križevci s 21 bodom i tih šest klubova redovito nastupaju sa svojim mladima u svim dosad održanim kolima. Ukupno je bodove u HBL/mladi dosad osvojilo 37 klubova iz cijele Hrvatske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)