Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:23 pm

Evo zbog kojeg razloga uvijek trebate dodati dva lista lovora kada kuhate brokulu i cvjetaču

Piše N.M.

Među povrćem koje se najviše konzumira u ovom razdoblju svakako su brokula i cvjetača, dva povrća bogata hranjivim tvarima i vrlo svestrana.Međutim, kada ih kuhamo možemo se suočiti s problemom: to su dvije namirnice koje u cijelosti šire izrazito neugodne mirise, piše Novi list.

No, ne očajavajte, postoji jednostavan trik koji vas može izvući iz ove situacije i eliminirati (ili barem prigušiti) onaj tipični miris koji dolazi od kuhanja ovog povrća: koristite lovorov list. Postoji nekoliko načina pripreme brokule i cvjetače, poput kuhanja na pari, kuhanja u slanoj vodi ili kuhanja u tavi, a sve su to metode zbog kojih će vas članovi obitelji moliti da otvorite kuhinjski prozor.

No, kako biste prevladali problem neugodnih mirisa, na raspolaganju su vam različita rješenja:

– ako se kuha na pari, u vodu možete dodati 2 lista lovora, kako bi jaki aromatični miris lovora nadjačao miris brokule ili cvjetače, a možete dodati i druge začine, poput štapića cimeta

– ako ih spremate kuhanjem u slanoj vodi dodajte 2 lista lovora i krumpir

– ako se umjesto toga kuhaju u tavi, u pripravak dodajte 2 lista lovora, a možete i sok od pola limuna

Sada kada znate kako ukloniti (ili barem smanjiti) neugodne mirise iz vaše kuhinje, ništa vas ne može spriječiti da brokulu i cvjetaču koristite za pripremu svojih omiljenih recepata.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)