Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:30 pm

RECEPT Pašta fažol na talijanski način

Piše N.M.

Pašta fažol je srednje kalorično jelo. Prema Finim receptima gotovo je za samo 25 minuta.

Sastojci:

150 g tjestenine (gnocchetti)

400 g graha, crvenog iz konzerve

1 glavica luka

100 g dimljene slanine

100 g mrkve

130 g korabe

1 režanj češnjaka

1/4 žličice mljevene čili papričice

125 ml bijelog vina

400 ml mesnog temeljca

80 g sira percorino

maslinovo ulje ekstra djevičansko

sol i papar

Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.

Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.

U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)