Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:15 pm

BOKS Anthony Mirković ostao bez 1/4 finala Svjetskog prvenstva u La Nuciji

Piše M.K.

Mladi Puljanin Anthony Mirković nije se uspio plasirati u četvrtfinale  poluteške kategorije do 80 kg na SP-u u španjolskoj La Nuciji, meč osmine finala izgubio je jednoglasnom odlukom od Poljaka Nikodema Kozaka.

Anthony se junački borio do kraja, unatoč ozljedi ramena i lopatice koju je zaradio u prvom meču na Svjetskom prvenstvu protiv čvrstog Bugarina Siderova.

Mirković je u prvoj rundi zaustavio na distanci i nižeg, agresivnog Poljaka, brzog na nogama i s rukama, plasirao mu direkte s distance, a Poljak Kozak beskompromisno je uletavao u klinč i blisku borbu. 

Anthony je dobio prvu rundu s odlukom 3:2, unatoč tome što je držanje u klinču sudac iz Kazahstana sankcionirao samo njemu i odmah mu u prvoj rundi dodijelio javnu opomenu. 

Odmah na početku druge runde sudac Kazahstanac potegao je Mirkoviću i drugu javnu opomenu, nakon toga Kozak je sve žešće i slobodnije nasrtao u klinč, a Anthony se zbog ozljede sve teže nosio i sve teže mogao plasirati svoje ubojite udarce. 

Anthony zbog svih problema nije mogao konkretnije napasti, no stisnuo je zube i borio se s ozljedom koja mu je zadavala bol kod pokušaja svakog udarca jačom desnom rukom.

U nedjelju, 20. studenoga, u osmini finala u popodnevnom programu boksa i Riječanin Leon Buzik (do 71 kg) protiv Mađara Gemesa.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)